İşitme Engelli Yüzücü 4 Dalda Ödül Aldı

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) tarafından düzenlenen Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonasına Van’dan katılan Enes Yiğit Şenli, 4 dalda ödül alarak mili takıma seçildi.

Ankara Etlik Yüzme Havuzunda düzenlenen yarışamaya 25 erkek ve 8 bayan olmak üzere 33 sporcunun katıldığı yarışmaya Van’dan da 24 yaşındaki işitme engelli Enes Yiğit Şenli katıldı.

Şenli, burada 200 metre serbest yüzmede Türkiye birinciliği, 100 metre serbest yüzmede Türkiye ikinciliği, 50 metre kelebek yüzmede Türkiye üçüncülüğü ve 50 metre serbest yüzmede Türkiye üçüncülüğü kazanarak mili takıma seçildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, Şenli’nin Van’da bulunan olimpik havuzda yarışmaya hazırlandığını belirterek, “18-19 Mart tarihlerinde Ankara’da düzenlenen yarışmaya Van’da Enes Yiğit Şenli katıldı.

Şenli, burada yaklaşık iki ay boyunca düzenli olarak hazırlık yaptı. Bizler de kendisine güvendik. Çok şükür bu güvenimizi boşa çıkarmadı ve 4 dalda derece ile geri dönerek göğsümüzü kabarttı. Sporcumuzu tekrar tebrik ediyoruz. Başarılarının devamını diliyoruz. Kısacası bizler engel tanımayan bu sporcumuza inandık, o da başardı” şeklinde konuştu.

Şenli’nin temmuz ayında Samsun’da düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına (2017 Deaflympics) katılacağını da sözlerine ekleyen Türk, “Ben engelleri tanımayan bu sporcumuzun çok daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Ayrıca sporcumuz bu derece ile aynı zamanda olimpiyatlara seçilmiş oldu. Bizlere bu anlamda destek çıkan devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA