İşitme Engelli İlk Milli Golfçüler, Büyükşehir Golf Kulübü'nde Yetişiyor

Türkiye Golf Federasyonu(TGF)’nun işitme engelliler golf ligi ve alt yapı projesi, ilk kez Samsun’da hayat buldu.

Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü, işitme engelli öğrencileri olimpiyat oyunlarına hazırlıyor. Profesyonel işitme engelli golfçülerle yarışacak Türkiye’nin ilk milli takım sporcuları, teorik derslerin haricinde haftanın 5 günü antrenman yapıyor.

Bedensel engellilerden milli takım düzeyinde golfçüler yetiştirip şampiyonalarda önemli başarılara imza atan Türkiye Golf Federasyonu, benzer projeyi işitme engelli gençler için de başlattı. Federasyonun işitme engelli golf ligleri için gerekli alt yapının kurulması ve milli takım sporcularının yetiştirilmesine yönelik projesine ilk büyük destek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Golf Kulübü’nden geldi. Temmuz ayında Samsun’da yapılacak 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’nda golfun demo branş olarak ilk kez deneneceğini dikkate alan kulüp, Türkiye’nin ilk milli takımını yetiştiriyor.

“Ülkemizi temsil edecekler”

Samsun Golf Direktörü Hamza Sayın öncülüğünde iki aydır süren antrenmanlarda topa vuruş tekniklerini öğrenen sporcular, yetenekleri ve performanslarıyla hocalarını şaşırtıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Sayın, “Bu sporcularımızı Samsun Özel Eğitim Meslek Lisesinden seçtik. Belli başlı fiziksel motorsal becerileri göz önünde bulundurularak testlere tabi tuttuk. Başarılı olan 16-19 yaş arasındaki 14 sporcumuzla da antrenmanlara başladık. Öğrencilerimiz aynı zamanda ülkemiz golf milli takımının ilk aday kadrosunu ve işitme engellilere yönelik alt yapıyı da oluşturuyor. Öğrencilerimizle bu hafta Antalya kampına gideceğiz. Olimpiyatta ülkemizi golf de ilk kez kulübümüzün yetiştirdiği sporcular temsil edecek” dedi.



“Çok çalışıyorlar”

Antrenmanları kulüp sahasında sürdürdüklerini ifade eden Direktör Hamza Sayın, “Teorik ve pratik derslerde sporcularımıza müsabaka kurallarını ve terimleri öğretiyoruz. Görsel zekâları ve algıları kuvvetli olduğu için de normal sporculara göre daha hızlı kavrıyorlar. Şuan müfredat takviminin çok ilerisindeyiz. İşitme engelli sporcularla ilk kez çalışıyorum. Onlardan da inanılmaz sinerji alıp deneyip kazanıyoruz. Onların heyecanı bizleri de olumlu yönde etkiliyor. Disiplinli çalışmayla kısa sürede büyük yol aldık. Olimpiyattan da inşallah alnımızın akıyla çıkacağız” diye konuştu.

“Gururla izleyeceğiz”

Olimpiyatta en azından topa vuruş yapabilen öğrenciler çıkması yönündeki beklentinin çok üzerine çıktıklarını söyleyen Sayın, “Geldiğimiz noktada çocuklarımız topa iyi vuruşun çok ötesi bir duruma geliyor. Olimpiyatta onları izleyecekler ’Bu kadar kısa sürede bu seviyeye nasıl geldiler’ diye şaşıracaklar. İçlerinden en iyi performansı sergileyen 3 erkek 3 kız sporcu seçeceğiz. Ülkemizi onlar temsil edecekler. 4 ay sonra bu oyuncularımı keyifle ve gururla izleyeceksiniz. Yabancı rakiplerini bilmediğimiz için Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmelerini bekliyoruz. Madalya kazanırlarsa da rengi ne olursa olsun ülkemiz için büyük mutluluk olacak. Kazanamasalar bile bu kadar kısa zamanda en iyi şekilde hazırlayıp yarıştırmanın gururunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.



Golfün alt yapısı Samsun’da oluşuyor

Dünyada işitme engelli birçok profesyonel golfçü olduğuna dikkat çeken Hamza Sayın, “İşitme engelliler golf alt yapısının startını çocuklarımla birlikte vermiş olduk. Allah’ın izniyle uzun vadeli çalışmayla öğrencilerim, 3-4 sene sonra bambaşka yerlerde olacak. Sayıları daha da artacak. Diğer illerde yetişen işitme engelli golfçüler de olacak. Kendi aralarında minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler ligleri oluşacak. Türkiye, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında ülkemizin bayrağını taşıyacaklar. Gayretimiz ve heyecanımız bu yöndedir. Desteklerini esirgemeyen TGF Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA