Fener'de ilk ayrılık

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon başında büyük beklentilerle Manchester United'dan getirilen Robin Van Persie ile yollar ayrılıyor. Yeni sezonda takımın başına Aykut Kocaman'ı getirmeyi isteyen sarı-lacivertli idare, kadro planlamasına başladı.

Fener'de ilk ayrılık
Bu çerçevede sarı lacivertliler, Van Persie ile yolları kesin olarak ayırma kararı aldı. Bunun üzerine de geçtiğimiz günlerde menajeri ile yapılan görüşmede bu durum kendisine iletildi.

2017-18 sezonunun kadro planlamasında deneyimli futbolcunun düşünülmediği ve kendisine kulüp bulması istendi. Ilke anlaşmasına varılan teknik direktör Aykut Kocaman, kadrosunda Hollandalı forveti düşünmüyor. Geride kalan iki sezonda 33 yaşındaki yıldızdan bilhassa sakatlığı nedeniyle istediği verimi alamayan idare de bundan böyle yeni bir golcü arayışına girmiş durumda.Sarı-lacivertli kulüp ile bir yıl daha sözleşmesi bulunun Van Persie'nin ayrılmasıyla birlikte manâlı bir gelir elde edilmesi düşünülüyor.

UEFA'dan Mali Fair Play kuralları sebebiyle gelen aktarma kısıtlamasında bonservis gelirine gereklilik duyan Fenerbahçe için yıldız ismin ayrılması büyük siklet taşıyor.

Dünya futbolunda en önemli golcülerden biri olarak farzedilen Van Persie'nin kulüp bularak bonservis geliri sağlamasının kadrodaki öteki birçok isme kadar daha basit olduğu yorumu yapılıyor. Bir yıl daha sözleşmesi yer alan Van Persie'nin yeni sezonda katkı maddesi verme ihtimalinin düşük olduğu saptama edilip en azından kulübe bonservis geliri sağlaması hedefleniyor. Futbolcunun ayrılmasıyla birlikte kulübün maaş bütçesi de oldukça rahatlayacak