Erzurum Güreş'e Doydu

Gençler Türkiye Serbest Güreş Grup Müsabakaları Erzurum’da yapıldı. 200 dolayında pehlivan mindere çıkarken, güreş severler birbirinden zevkli müsabaka izledi.

Türkiye Güreş Federasyonu 2017 yılı faaliyet programında yer alan ve Erzurum’da ev sahipliğinde gerçekleyen Gençler Serbest Güreş Grup Şampiyonası iki gün sürdü.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Güreş İl Temsilciliğinin destekleri ile yapılan Serbest Güreş Grup Müsabakaları Yakutiye Spor Salonu’nda yapıldı ve güreşler iki gün sürdü.

Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ünsal Kıraç, Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, şube müdürleri Murtaza Cengiz, Güngör Şenses, Atatürk Üniversitesi Rektör Danışmanı Necip Fazıl Kishalı, Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Muzaffer Şahin, Dursun Ali Kishalı, Aslan Sertoğlu, Ali Karataş, Fahrettin Ertürk, Baddal Alpkılıç, Güreş Federasyonu Yetkilileri, güreş antrenörleri, ve çok sayıda spor sever de güreşleri izledi.

KİSHALI BAŞ HAKEM

Türkiye’nin Uluslararası Olimpik Kategori Hakemi Yusuf Sadri Kishalı’nın baş hakemliğini yaptığı güreş müsabakaları büyük ilgi görürken, 16 hakem grup şampiyonasında görev yaptı. Sebahattin Yıldız, Sedat Çakalot, Abdusselam Eroğlu, Nedim Çelik, Selçuk Okuyucu gibi Erzurum bölgesi hakemleri de müsabakalarda hakem olarak görev yaptı. Özellikle Baş Hakem Yusuf Sadri Kishalı’nın olaylara hakim olması ve anında müdahale etmesi, turnuvanın sağlıklı geçmesinde en önemli etkenlerden biri oldu.

ERZURUMLU GÜREŞÇİLER KÜRSÜDE

Yakutiye Spor Salonu’nda ilk gün 50,60, 74 ve 96 kilolarda güreşler yapıldı ve madalyalar sahiplerini buldu. İkinci gün ise 55, 66, 84 ve 120 kilolarda müsabakalar yapıldı.

İlk gün yapılan güreşlerde Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü’nden Burak Sertoğlu, sakatlığı nedeniyle doktor raporu alarak finale çıkmadı ve gümüş madalya ile yetindi. Erzurum ekibinden Aldoğan Altun da ikinci olarak gümüş madalya elde etti. Erzurum Gençlik Spor Kulübü’nden Ahmet Polat 50 kiloda ikinci olarak gümüş madalya kazanırken, Yolspor’dan Muhammed Doğan üçüncü oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor’dan Furkan Isıman da 60 kiloda üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

İkinci gün yapılan güreşlerde ise Erzurum adına madalya kürsüsüne çıkan isim Oğuzhan Demir oldu. Büyükşehir Belediyesi Gençlikspor Kulübü’nün 84 kilodaki pehlivanı kilosunda ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Büyükşehir Belediyespor’un başında teknik direktör olarak Fikret Polat bulunurken, Kenan Gör ve Adem Akbulut da, antrenör olarak turnuvada görev yaptı.

Yolspor adına Harun Çiftçi, Pasinler adına Kasım Koran ve Gençlik Spor Kulübü adına da antrenör olarak mindere Selçuk Baysal, Umman Erzincanlı ve Gökhan Bozbey antrenör köşesine çıkan isimler oldu.

DERECEYE GİRENLERE MADALYA

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’nin tüm sporculara ve antrenörlere başarı dileklerini ilettiği dev afiş dikkatlerden kaçmadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Platformunda dereceye giren güreşçilere madalyaları verildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ünsal Kıraç ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, 38 ayrı ilden gelen 200 dolayındaki güreşçiye başarılar dileyerek dereceye giren güreşçileri tebrik etti.

İlk üçe giren güreşçilere Güreş Federasyonu tarafından madalya verildi.

Şu anda güreş il temsilciliği görevine bakan Fahrettin Ertürk de, çok güzel bir organizasyon yaptıklarını belirterek, katılımcılara ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: İHA