18 Mart Deniz Zaferi Marmara Taekwondo Şampiyonası Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de 18 Mart Deniz Zaferi Marmara Taekwondo Şampiyonası düzenlendi.

Şampiyonaya Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, Kocaeli ve Edirne illerinden toplam 195 sporcu katıldı.

Çanakkaleli sporcular şampiyonada 11 birincilik, 2 ikincilik 4 de üçüncülük alarak Çanakkale Anafartalar Spor Kulübü’nü 86 puanla takım halinde şampiyonluğa taşıdılar.

Şampiyona sonunda değerlendirme de bulunan Çanakkale Anafartalar Spor Kulübü Başkanı ve Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık, "Şehitler diyarı Çanakkale’mizde her yıl düzenli olarak yapmış olduğumuz bu tür şampiyonalar sporcularımızın teknik, taktik ve tecrübelerinin artması açısından hem Taekwondo camiası için hem de sporcularımız için önemli bir fırsat olmaktadır. Performansları gelişmekte, bilgi ve tecrübeleri artmaktadır. Aslında bu tür şampiyonaları daha sık gerçekleştirmemiz doğru bir yaklaşım olacaktır ve bunu da gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hemen hemen her ay ilimizde taekwondo şampiyonası yapmaktayız. Bu sporcularımız için çok fayda sağlamaktadır. Bununda meyvelerini de almaya başladık. Uluslararası arenada ve Türkiye genelinde almış olduğumuz başarılar bunun açık göstergesidir. Taekwondo İl Temsilciliği olarak bu yöndeki etkinliklerimiz devam etmektedir ki bu da bizim asli görevimizdir. Ayrıca bu yıl gençler ve yıldızlar kategorisinde yapılacak olan Uluslararası ve Dünya şampiyonaları bizim için çok büyük önem taşımakta. Sporcularımızı bu doğrultuda geliştirerek milli takıma gönderme amacındayız. Bu hedefimize ulaşmak için tüm imkânlarımızı sporcularımızın daha iyi yerlere gelmeleri için seferber ediyoruz, edeceğiz. Zaten Çanakkale olarak taekwondo sporunda Avrupa şampiyonluğumuz, Dünya üçüncülüğümüz var. Hedefimiz bu yıl Gençlerde ve Yıldızlarda Dünya şampiyonluğunu almak olacaktır. Ben sporcularımıza bu almış oldukları önemli başarılarından dolayı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA