Trabzonsporlu Eski Futbolcudan 'Kuş Evleri'

Trabzonspor'un 19811982 sezonunda Şenol Güneş'li, Turgay Semercioğlu'lu, Necati'li efsane kadrosunda yer alan 61 yaşındaki Raci Özkara, öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra, evinin bodrumunda kurduğu 8 metrekare atölyede kuşlar için evler yapıyor İlk olarak öğretmenlik yaptığı köyde okulun bahçesinde üşüyen kuş için kafes yapan Özkara daha sonra aksesuarlar üretmeye başladı Özkara: '7 senedir kuş evlerini tasarlayıp, kuş evleri, kuş kafesleri, kuş yemlikleri gibi bahçe aksesuarları yapıyorum'.

ATİLLA KURTOĞLU - Trabzonspor'un 1981-1982 sezonunda Şenol Güneş'li, Turgay Semercioğlu'lu, Necati'li efsane kadrosunda yer alan 61 yaşındaki Raci Özkara, öğretmenlik mesleğinden emekli olduktan sonra, evinin bodrumunda kurduğu 8 metrekare atölyede kuşlar için 'ev'ler yapıyor.

Trabzonspor'un 17 yaşında genç takımına giren Özkara, 10 yıl boyunca Trabzon'da futbolun içinde yer aldı.

Bir dönem Sebat Gençlik Kulübünde futbol oynayan Özkara 3. ligde mücadele etti.

Sebat Gençlik kulübüyle 3. ligde şampiyonluk yaşayan Özkara,1981-82 sezonunda Trabzonspor'a geri döndü ve bordo-mavili formayı giydi.

Söz konusu sezonda Trabzonspor ile önemli başarılar elde eden Özkara, Trabzon'un Karakaya köyünde 30 yıl boyunca matematik öğretmenliği yaptı.

Futbolu bıraktıktan sonra öğretmenliğe devam eden Özkara, emekli olduktan sonra evinin bodrumundaki atölyesinde kuşlar için ağaçtan evler yapmaya başladı.

Özkara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kuş evini öğretmenlik yaparken okulun bahçesinde soğuktan etkilenen kuşlara yaptığını söyledi.

Emekli olduktan sonra ahşabın kendisinin daha da ilgisini çekmeye başladığını anlatan Özkara, 'Bir gün eve geldiğimde evin içinde bir muhabbet kuşu buldum, sahibini aradım bulamayınca ona ahşaptan bir kafes yaptım. Böylece ahşaptan kafes yapmaya başlamış oldum.' dedi.

Daha sonra bir yakınına kuş evi hediye etmesinin ardından sürekli sipariş almaya başladığını ifade eden Özkara, '7 senedir kuş evlerini tasarlayıp yapıyorum. Kuş evleri, kuş kafesleri, kuş yemlikleri gibi bahçe aksesuarları yaptım. Hem aksesuar olsun, hem kuşların barınması olsun hem su içme olsun o tür şeyler yapıyorum, artık siparişlere yetişemiyorum.' diye konuştu.

- Soğuktan etkilenen kuşlar için kuş evleri yapmak istiyor

Karlı kış günlerinde soğuktan etkilenen kuşları görünce üzüldüğünü dile getiren Özkara, belediye ile görüşüp parklardaki ağaçlara, soğuktan etkilenen kuşlar için evler yapmak istediğini söyledi.

Ladin, sarıçam ve kestane ağaçlarını kullanarak kuş evleri yapan Özkara, ahşaplara şekil vermenin kendisini çok mutlu ettiğini, bunun terapi gibi geldiğini, günün en huzurlu anını atölyesinde geçirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA