Rakiplerine Sayı Vermeden Şampiyon Oldu

13 yaşındaki Tolga Özbek, Türkiye Şampiyonu olduğu turnuvada, final müsabakası dahil tüm maçlarında rakiplerine puan vermeden maçlarını kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Kayseri'de okuduğu ilkokulda açılan güreş kursunda spor öğretmeni tarafından keşfedilen ve bu alanda daha iyi eğitim alması için 3 yıl önce İçel'e gelen Özbek, İçel Güreş Eğitim Merkezi'nde antrenörleri eşliğinde çalışmalara başladı.

13 yaşındaki Özbek, Yalova'da yapılan '13 ve 14 Yaş Minik Erkekler Türkiye Güreş Şampiyonası'nda serbest stilde 35 kilogramda birincilik kürsüsüne çıktı.

Özbek, final müsabakaları dahil tüm maçlarında rakiplerine puan vermeden şampiyon oldu.

- Olimpiyat Şampiyonluğu hedefliyor

Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşi çok sevdiğini ve bu alanda çok iyi yerlere gelmek için memleketinden İçel'e geldiğini söyledi.

Yatılı eğitim gördüğü İçel Güreş Eğitim Merkezinde hem bu alanda kendini geliştirdiğini hem de okuluna devam ettiğini anlatan Özbek, 'Buraya geldikten sonra şampiyonalara katıldım ve 2 kez Türkiye ikincisi oldum. Bu sene gruplarda birinci oldum. Oradan Yalova'ya gittik orada kimseye puan vermeden ve ikinci devreye geçmeden sayı tuşuyla Türkiye Şampiyonu oldum.' dedi.

Çok çalışarak bu başarıyı elde ettiğini aktaran Özbek, partneri Hamza Zopalı'nın iyi bir antrenman vererek başarıyı sağlamasında etkili olduğunu söyledi.

Özbek ayrıca ailesinin kendisine sürekli destek verdiğini ifade ederek, 'Hedefim bu yıl Balkan Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkmak. Gelecekte de Allah nasip ederse Avrupa, olimpiyat ve dünya şampiyonluklarını hedefliyorum. Bu hedeflere ulaşmak için günde en az 2,5 saat antrenman yapıyorum. Taha Akgün ve Hamza Yerlikaya'yı kendime örnek alıyorum.' diye konuştu.

Kaynak: AA