'Munzur'un Kızları' Kanoda Türkiye İçin Kürek Çekmek İstiyor

Türkiye'nin kano ve rafting açısından en önemli akarsularından olan Munzur ve Pülümür çayının yer aldığı Tunceli'de raftingde önemli başarılar elde eden MADOSK'un bayan sporcular, şehri ve ülkeyi yurt içi ve yurt dışında kano branşında temsil etmek için çalışmalara başladı Rize'de düzenlenecek Türkiye Kano Şampiyonası'na katılıp bu branşta da milli sporcu olmak isteyen kano sporcuları, Munzur Çayı'nda çalışmalarını sürdürüyor MADOSK Başkanı Arslan: 'Munzur Çayı yılın neredeyse 9 ayı kano, rafting gibi su sporları için kullanılabiliyor. Munzur Çayı'nın raftingde Türkiye ve dünya şampiyonaları yapmaya elverişli parkuru var' Kano sporcularından Yeşil: 'Türkiye Kano Şampiyonası'nda birinci olup milli sporcu olmak istiyoruz. Böylece uluslararası yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi tanıtmayı amaçlıyoruz'

HAYDAR TOPRAKÇI - Türkiye'nin kano ve rafting açısından en önemli akarsularından Munzur ve Pülümür çayının yer aldığı Tunceli'de raftingde önemli başarılar elde eden Munzur Adrenalin Doğa Sporları Kulübünün (MADOSK) kadın sporcuları, şehri ve ülkeyi yurt içi ve yurt dışında kano branşında temsil etmek için çalışmalara başladı.

Tunceli'de faaliyet yürüten ve son yıllarda rafting sporunda katıldığı yarışmalarda Türkiye şampiyonlukları kazanan ve yurt dışındaki bazı yarışlarda Türkiye'yi temsil eden MADOSK bir süre önce kano branşında da çalışma başlattı.

Bu çerçevede kadınlardan takım oluşturan MADOSK'un sporcuları ülkenin rafting ve kanoya en uygun akarsularından Munzur Çayı'nda kano çalışmaları başlattı.

Doğal güzelliğiyle de öne çıkan Munzur Çayı'nda kano antrenmanlarına başlayan kadın sporcular, 4-5 Mart tarihleri arasında Rize'nin Ardeşen ilçesinde yapılacak Türkiye Kano Şampiyonasına hazırlanıyor.

Bu şampiyonada derece elde ederek milli kanocu olmak isteyen sporcular, böylece Tunceli'yi ve Türkiye'yi uluslararası yarışmalarda temsil etmek istiyor.

MADOSK Başkanı Nazım Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak son yıllarda Türkiye'de rafting branşında çeşitli başarılara imza attıklarını ve Türkiye şampiyonlukları aldıklarını belirterek, Gürcistan'daki Avrupa Kulüpler Kupası'na 4 sporcu ile katılarak Türkiye'yi temsil ettiklerini anımsattı.

Bu yıl rafting çalışmalarının yanı sıra kano branşında da faaliyet göstermeye karar verdiklerini anlatan Arslan, kanoda 3 sporcu ile Rize'nin Ardeşen ilçesinde gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonasına katılacaklarını ve başarılı olacaklarını söyledi.

Arslan, Tunceli'nin Munzur ve Pülümür çayları gibi akarsularının kanoya çok elverişli olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

'Munzur Çayı'nda rafting faaliyetleri yürütüyoruz. Munzur Çayı yılın neredeyse 9 ayı kano, rafting gibi su sporları için kullanılabiliyor. Munzur Çayı'nın raftingde Türkiye ve dünya şampiyonaları yapmaya elverişli parkuru var. Türkiye Kano Federasyonuyla görüşmelerimiz var ve önümüzdeki günlerde kano için bu çayın tescillenmesini yapacağız. Burada bir ya da iki eğitim kampı almaya çalışıyoruz. Bu eğitim kamplarıyla sporcularımızı eğitme fırsatını yakalayacağız ve Munzur çayının güzelliklerini hem kanoda hem raftingde tüm dünyaya tanıtma fırsatı yakalayacağız.'

- 'Herkesi Munzur çayında kano ve raftinge davet ediyorum'

MADOSK sporcularından Tunceli Spor Lisesi öğrencisi Lizge Karademir (18) de kentin son dönemde eğitim ve sporla anılan bir kent olduğunu söyledi.

Zaman zaman terör olayları ile gündeme gelen Tunceli'nin sporla anılması için çalıştıklarını anlatan Karademir, 'Biz de sporcular olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Sporun gelişmesinde emeği geçen Valimiz Osman Kaymak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürüne, Federasyonumuza ve kulüp başkanımız Arslan'a çok teşekkür ediyorum. Herkesi Munzur çayında kano ve raftinge davet ediyorum.' dedi.

Aynı kulübün sporcusu ve aynı okulun öğrencisi Tijda Yeşil (17) de daha önce katıldıkları rafting yarışlarında birincilik, ikincilik ve üçüncülük alarak kente döndüklerini anımsattı.

-'Pülümür ve Munzur çaylarını kanoyla tanıtmak istiyoruz'

Şimdi ise kanoda yarışacaklarını söyleyen Yeşil, 'Rafting branşındaki başarılarımızı kanoda da yapmak istiyoruz. İlimizi, Pülümür ve Munzur çaylarını kanoyla tanıtmak istiyoruz. Türkiye Kano Şampiyonası'nda birinci olup milli sporcu olmak istiyoruz. Böylece uluslararası yarışmalarda ilimizi ve ülkemizi tanıtmayı amaçlıyoruz.' diye konuştu.

Elazığ Fırat Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü öğrencisi Gülbahar Erdoğan (18) da 2 yıldır MADOSK'ta rafting yaptığını anlatarak, 'Bu yıl kano branşında çalışmaya başladık. İlimizdeki Munzur ve Pülümür çayları rafting ve kano sporları için son derece elverişli. Amacımız milli sporcu olmak, yakında Türkiye Kano Şampiyonası düzenleniyor orada kano branşında başarı gösterip dünya şampiyonalarında ilimizi temsil etmek istiyoruz.' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA