Levent Eriş Açıklaması '20 Puan Aldığımızda Ligde Kalacağımızı Düşünüyorum'

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Levent Eriş, ligde sonuna kadar mücadelelerini süreceğini kaydederek, "Futbol oyunu bir savaştır. Stratejik hamleler gerekir. Bu savaşta ligin sonuna kadar sürecektir. Kalan 12 maçta 20 puan aldığımızda ligde kalacağımızı düşünüyorum" dedi.

İçel İdmanyurdu’nun yeni yönetimi, basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan İçel İdmanyurdu Kulüp Başkanı Mahmut Karak, iyi bir kongre geçirdiklerini ifade etti.

Güzel bir kongrenin sonunda da kazanıp, iyi bir yönetim oluşturup yollarına devam ettiklerini kaydeden Karak, “Kongre sürecinde en çok üye kayıtlarıyla ilgili konuşanlar oldu. Dernekler masası üyeliklerle ilgili inceleme başlatmıştı. Sonra mali incelemeler yapıldı. 2010 yılından beri üyelik aidatlarını ödemeyenlerle ilgili kulüp avukatımız ihtarları çekip, geri dönmeyen üyelerimiz askıya alında. Bizden önceki yönetimin üyeleri tır şoförlerinden, petrol istasyonlarındaki pompacılardan oluşuyordu. Bir kısmı da basınımız ve buradaki iş adamlarımızdan oluşuyordu. Biz önce 42 kişiyi sonrada 108 kişiyi askıdan indirdik. Daha önce emek vermiş bütün İçel İdmanyurdulu sevdalılarını tekrardan üye yaptık. Bu süreçte en çok eleştirildiğimiz durum bu oldu. Artık tüzük değişikliği ile birlikte üyeliğe ilk girişi 2 bin TL, yıllık aidatı da 500 TL yaptık. Bir de onursal üyelik var. Bu üyeliği de 250 TL olarak belirledik. Yani İçel İdmanyurdu kazansın diye bu şekilde bir tüzük değişikli yaptık” diye konuştu.



"5 aylık dönemde 11 milyon liralık ödeme yaptık"

5 aylık süreçte 11 milyon TL’lik bir ödeme yaptıklarını kaydeden Karak, “11 milyonun içinde de 4 milyon kar eden 5 aylık süreci geride bıraktık. Bizi eleştirenler, bu para nerede diyenler tek tek makbuzlarıyla beraber dernekler masası ve maliyede bakabilirler. Tek lira kuruşun yanlış yere harcanmadığı bir kulüp teslim ettik, şu anki yönetime. 11 milyonluk ödeneğin içinde en çok futbolcuya ödeme yaptık. Şu anda futbolcuların sadece 3 maaşları içeride duruyor. Alt yapıyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Biz tesis yerleri için belediye başkanlarımızdan sözümüzü aldık. İnşallah bu tesisleri bu dönemde hizmete sokacağız. Kimin yanına giderseniz gidin İçel İdmanyurdu biraz ötelenmiş görünüyor. Çünkü bu güne kadar itibar görmemiş, verilen paraların karşılığını görmemiş bir şekilde iş adamları olumlu bakmıyor. Biz eğer iyi yönetip, iş adamlarımızı inandırabilirsek tekrardan kazanç sağlanabilir. İçel İdmanyurdu’nun kimseye ihtiyaç duymadan bir gelir kaynağı elde etmesi gerekiyor. Birkaç noktayla görüşmelerimiz sürüyor. Yani devamlı aydan aya takımımıza gelir gelmesi için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.



"Bizim bir kavgamız var, İçel İdmanyurdu"

Bundan önce herkesin bu kulüpten çaldığını iddia eden Karak, “22 milyon eski başkanına borçlu olmuş bir kulüp düşünün. 8 milyon belediyeye tesislerden dolayı borçlu. Tahtayı açmak için borcumuz 20 milyon. Toplam borcumuz 74 milyon. İçel İdmanyurdu’nun yanlış giden hiçbir parası yok. Yalnız yanlış yönetim var. Şu anda İçel İdmanyurdu’nun kendine zarar verdiği bir durum var mı? İş adamlarıyla bir alakası var mı? Sadece kötü yönetim. Hakkınız yok kulübe gelen futbolcuları elinizin tersiyle itip, mahkemelere bakmamanız, verdiğiniz paraları kat kat almanız. İçel İdmanyurdu’nun borcu bu. Gelen yönetimin kötü oluşu, kötü yönetimden sonra kalan konusu bu. Bizim bir kavgamız var İçel İdmanyurdu. Bitmiş dosyamız var mı, yok. Yine geçmişten gelecek olan dosyalarımız var, sonuçlanmayan. Biz itirazlarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

İçel İdmanyurdu’nu ayakta tutabilmek için şehrin kenetlenmesi gerektiğinin altını çizen Karak, “Ne olur birlikte, beraber olalım. Bütün şehir takıma destek versin. İçel İdmanyurdu’nun çıkarı ne gerektiriyorsa birlikte hareket edelim. Kim kapımızı çalarsa, kapımız her zaman açık. Ama ne olur tek bir davamız olsun, oda İçel İdmanyurdu olsun. Bu bir sevdadır. Bulunduğumuz şehrin bir takım. İçinde bulunduğu durumu görüyorsunuz, göz göre göre uçuruma atmaktansa sahip çıkmak, onurunuzla sahip çıkmak gerekir. Biz buranın evladıyız. İçel İdmanyurdu bugüne kadar hep mağdur oldu. Artık mağdur olmasın diye yönetime geldik" dedi.



Eriş: "Biz inandık ve o yüzden buraya geldik"

Teknik Direktör Levent Eriş ise İçel İdmanyurdu’nu daha öncede çalıştırdığını kaydederek, “Yine İçel İdmanyurdu’nun zor bir sürecinde görev almıştık. O gün birlik ve beraberlik içerisinde müthiş bir ekip oluşturmuştuk. O gün o birliktelikte takımı ligde tutmayı başarmıştık. Şu süreçte kalan 12 haftada son haftaya kadar bu mücadelemiz sürecektir. Biz inandık ve o yüzden buraya geldik. TFF 1. Ligi’ne baktığımız da en çok çalışan teknik direktörlerden biri olarak elbette ki kendimize olan inancımız son derece fazladır. Ne yaptığımızı, nerede olduğumuzu, ne yapmak istediğimizi çok iyi biliyoruz. Evet takım olarak sıralamada çok iyi noktada değiliz ama bunun karşılığında bu takımı kurtarmak için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Ben hayatım boyunca riskleri çok seven bir adam oldum. Eğer bunun adı riskse hazır olduğum için buraya geldim. Bunun içinde savaşmaya geldim. Bütün futbolcu kardeşlerimizle bu savaşı kazanmak için elimden gelen tüm mücadeleyi yapacağım. Yapı gereği biraz kavgacı bir adamımdır. Hayata eliniz cebinizde yürüyerek bakamazsınız. Mücadele etmeniz gerekiyor. Bizden önce görev alan arkadaşlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu .

"20 puana ihtiyacımız var"

Yaklaşık 1,5 aydır takımı izlediğini de belirten Eriş, “Sadece İçel İdmanyurdu’nu değil bu ligi çok iyi tanıyan bir kişi olarak puan sıralamasında 35-36 puanın yetebileceğini düşünüyorum. Tabi ki bunu yakalamamız için bizim 20 puana ihtiyacımız var. Bunu da alacağımıza inanıyorum. İçerideki maçların çok kritik olduğunu düşünüyorum. İçerideki maçları kazandığımız zaman dışarıda kaybedilmeyecek puanların bizi ligde tutacağına inanıyorum. Eğer bunun adı savaşsa, bu savaş ligin sonuna kadar sürecektir. Futbol oyunu bir savaştır. Stratejik hamleler gerekir. Biz bu hamleleri doğru yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA