CÜ'de Bilek Güreşi Seçmeleri Yapıldı

Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ), 2017 Türkiye Bilek Güreşi Yarışması ile Avrupa Yarışması Milli Takım Elemelerine katılacak sporcuların seçmeleri yapıldı.

CÜ'den yapılan açıklamaya göre, Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen seçmelere, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Muhlis Öztürk ve çok sayıda sporcu katıldı.

Yaklaşık 100 sporcunun katıldığı seçmelerde, sağ ve sol kol olmak üzere 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 ve +80 kg kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Müsabakalarda 1 ulusal hakem ile 3 il hakemi görev yaptı.

Müsabaka öncesi açıklama yapan Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gül, üniversite olarak spor alanında büyük işler yapmaya başladıklarını belirtti.

Bu noktada 25 farklı branşta Üniversite Sporları Federasyonunun faaliyetlerine katıldıklarını aktaran Gül, şunları kaydetti:

'Diğer taraftan bu faaliyetlerden biri olan Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonasına Üniversitemizi temsil edecek Bilek Güreşi Üniversite Seçmelerini gerçekleştirmekteyiz. Cumhuriyet Üniversitesi olarak birçok branşta aktif faaliyet gösteriyoruz. 2016-2017 sezonunda hentbol, basketbol, futbol ve voleybol branşlarında başarılar elde ettik. Aynı başarıları farklı branşlarda ve bilek güreşinde de gerçekleştirmek arzusu içindeyiz.'

Kaynak: AA