Ankaragücü Yönetiminden Yenimahalle Belediyesi'ne Ziyaret

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Gençlerbirliği kendi kendine yetiyor, Osmanlıspor’a Büyükşehir Belediyesi sahip çıkıyor, Biz de tüm Ankaralılar olarak Ankaragücü’ne sahip çıkalım” dedi.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ve Yönetim Kurulu üyeleri Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ı ziyaret etti. Yiğiner, Ankaragücü’ne ilk ciddi desteği Yenimahalle Belediyesi tarafından verildiğini söyledi.

Yenimahalle Belediyesi’nin meclis kararı ile ilk maddi yardım yapan belediye olduğuna dikkat çeken Yiğiner, “O destekten sonra Ankara’da bir sinerji oluştu. 107 yıllık Ankaragücü’nü yaşatmamız lazım. Bu kulüp bugün bu durumdaysa sizin katkınız büyük" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise Ankaragücü’nün bu sene başarıya ulaşacağına inandığını ifade ederek, "Bu pazar günü Ankaragücü maçını taraftarla izleyeceğim. Ankaragücü camiasına moral vermemiz gerekiyor” diye konuştu.



"Herkesin gücü nispetinde yardım etmesi gerekiyor"

Ankara’nın Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisine sahip olduğunu ifade eden Yaşar, “Ankaragücü, Gençlerbirliği bunlar Ankara’nın simge takımları. Ama Ankaragücü adında da Ankara’yı yaşatıyor. Geçmişi mazisi çok eskiye dayanıyor. Bir de arkasında ciddi bir taraftar desteği var. Ankaragücü nereye düşerse düşsün maçlarını takip edecek bir taraftar kitlesine sahip. Ankaragücü Ankara’nın önemli bir markası. Buna sahip çıkmamız gerekiyor. Ankaragücü’nün bu günleri hak etmediğini düşünüyorum. Yönetim olarak epey bir acı çektiniz. Ben bunları yakından takip ettim. Ama bugün umut verici bir noktaya geldiniz. Bu sezonu Ankara olarak iyi bir yerde bitirebilirsek, Ankaragücü hak ettiği yerlere gelecektir. Bunun için hepimizin gücü nispetinde yardım etmesi gerekiyor. Tüm belediyelerin destek vermesi gerekiyor. Türkiye’nin ikinci büyük ekonomisine sahip Ankara’nın taşıyamayacağı bir yük değil Ankaragücü” ifadelerini kullandı.

“Tesis konusunda elimizden geleni yaparız”

Ankaragücü Alt Yapı Tesisleri için gereken yardımı yapacaklarını ifade eden Yaşar, "Biz Yenimahalle Belediyesi olarak tesis konusunda da destek vermeye hazırız. Zaten Hasan Doğan ve Batıkent sahalarını kullanımınıza açmıştık. Ankaragücü’ne yakışır bir tesis yapabiliriz. Yenimahalle’de spora önem veriyorum. Gençleri kötü alışkanlıklardan kurtarmak için spor tesislerini çoğaltmamız lazım. Spor dostluktur, kardeşliktir" diye konuştu.

Kaynak: İHA