2017 CEV Kar Voleybolu Turu

Organizasyonun Türkiye ayağında yer alan Uludağ etabının tanıtımı yapıldı.

2017 CEV Kar Voleybolu Turu'nun Türkiye ayağında yer alan Uludağ etabının tanıtım toplantısı yapıldı.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Aziz Yener, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Teknik Gözetmeni Tosho Stoyanov, TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, organizasyonun sponsorlarından Teleferik AŞ Yönetim Kurulu'nun başkanı İlker Cumbul katıldı.

MHGK Başkanı Yener, toplantıda yaptığı konuşmada, organizasyonun ilk etabını geçen hafta Erciyes'te gerçekleştirdiklerini, ikinci etabının yarın Uludağ'da başlayacağını belirterek, tüm katılımcılara başarılar diledi.

CEV Teknik Gözetmeni Stoyanov ise Avrupa'da plaj voleybolunun ardından kar voleybolunu da geliştirmek istediklerini, bunun için yoğun çaba harcadıklarını söyledi.

Avrupa genelinde geçen yıl 3 kar voleybolu turnuvasının yapıldığını hatırlatan Stoyanov, 'Bu sene 6 organizasyon olacak. Bunlardan 2'si de Türkiye'de. Uludağ da çok keyifli müsabakalara ev sahipliği yapacak. Soğuk havada çıplak ellerle bu sporu yapmak gerçekten zor. Dünyanın üst düzey sporcularını izlemek keyifli olacak.' dedi.

TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Değirmenci de Uludağ'da 3 gün sürecek etkinlikte kadınlar ve erkeklerde 7 ülkeden 24 takımın mücadele edeceğini anlattı. Değirmenci, eleme usulü gerçekleştirilecek turnuvanın 5 Mart Pazar günü üçüncülük ve final müsabakasıyla sona ereceğini kaydetti.

Teleferik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cumbul ise Uludağ'ın ilk kez böyle bir organizasyona ev sahipliği yapacak olmasından büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bursa'nın İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük voleybol kenti olduğunu belirten Cumbul, 'Bursa'da parke ve kumdan sonra kar üzerinde voleybol izleyecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Tüm hazırlıklar yapıldı. Sporseverleri 3 gün sürecek olan etkiliğe bekliyoruz.' diye konuştu.

Kaynak: AA