'20 Puan Alırsak Ligde Kalırız'

Samsunspor Teknik Direktörü Özköylü: 'Takımımız zaten sahasında iyi sonuçlar alıyor. İyi sonuçları deplasmanda da alırsak ligde kalmamız için bize lazım olan puanları toplamış oluruz' 'Kalan maçlarda 24 puan alsak zaten sıkıntımız olmaz ama 20'sini de alsak ligde kalırız diye düşünüyoruz'

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Osman Özköylü, 'Takımımız zaten sahasında iyi sonuçlar alıyor. İyi sonuçları deplasmanda da alırsak ligde kalmamız için bize lazım olan puanları toplamış oluruz.' dedi.

Özköylü, Samsun 19 Mayıs Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, ligdeki her maçın öneminin büyük olduğunu söyledi.

Takımın bir yıla yakın süredir rakip sahalarda sadece bir beraberlik aldığına işaret eden Özköylü, deplasman maçlarından çıkaracakları puanların kendilerine avantaj sağlayacağını vurguladı.

Denizlispor maçına bu nedenle önem verdiklerini dile getiren Özköylü, 'Yaklaşık bir yıldır deplasmanda kazanamayan Samsunspor var. Bu sezon 11 deplasman maçından sadece bir puan çıkardık. Bu da takımın ligde bulunduğu yerin göstergesidir. Deplasmanda alınan her puan ekstradır. Takımımız zaten sahasında iyi sonuçlar alıyor. İyi sonuçları deplasmanda da alırsak ligde kalmamız için bize lazım olan puanları toplamış oluruz.' ifadelerini kullandı.

Denizlispor maçında Vedat Bora, Ahmet Burak Solakel, Mustafa Sevgi'nin sakatlığı, Halil İbrahim Pekşen'in kart cezalısı olması nedeniyle forma giyemeyeceğini aktaran Özköylü, devre arasında geniş bir kadro kurdukları için oynayacak diğer oyuncuların gereken mücadeleyi yapacağını anlattı.

Osman Özköylü, önlerindeki 12 maçtan ortalama 2 puan almaları halinde elde edecekleri 24 puanın takımı ligde tutacağına işaret ederek, 'Kalan maçlarda 24 puan alsak zaten sıkıntımız olmaz ama 20'sini de alsak ligde kalırız diye düşünüyoruz. Çünkü rakiplerimiz de kendi aralarında oynayacak. Kendi adımıza ortalama 2 puanı yakalayabilirsek büyük başarı olur.' diye konuştu.

Samsunspor, TFF 1. Lig'de 23. hafta maçları öncesi 18 puanla 17. sırada bulunuyor.

- Denizlispor maçı hazırlıkları

Samsunspor, teknik direktör Özköylü yönetiminde Denizlispor maçının hazırlıklarına 19 Mayıs Stadı'nda yaptığı antrenmanla devam etti.

Kırmızı-beyazlı oyuncular, ısınma koşusunun ardından 5'e 2 top kapma çalışması ve taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.

Antrenmana, sakatlıkları bulunan Vedat Bora, Ahmet Burak Solakel ve Mustafa Sevgi katılmadı.

Samsun'daki hazırlıklarını bitiren Karadeniz ekibi, yarın Ordu'dan tarifeli uçakla İzmir'e, oradan da kara yolu ile Denizli'ye geçecek.

Kaynak: AA