Kulplu Öğrenciler Türkiye Şampiyonasına Katılacak

Atletizm Geliştirme Projesi kapsamında, 17-18 Mart Malatya'da yapılan Türkiye Bölgeler Yarı Final müsabakalarında Diyarbakır'ı temsil eden Kulplu öğrenciler, burada elde ettikleri üçüncülükle Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Beden eğitimi öğretmeni Yusuf Saklı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Malatya'da yapılan yarı finallerde, sadece rakiplerle değil, aynı zamanda hava şartlarıyla da mücadele ettiklerini söyledi.

Zorluklara rağmen Türkiye şampiyonası biletlerini almaya hak kazandıklarını belirten Saklı, 'Geçen yıl ki sezonda Türkiye ölçeğinde yarışmalara katılabilmeyi hedefledik, bu hedefi bir yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadık. Bu başarıyı göstermemizde her türlü desteği esirgemeyen Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu'na, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya'ya ve ilçe Beden Eğitimi öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.' dedi.

Yarışmaları yakından takip eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya ise Kulp'a sporcu öğrenci kazandırmak için bir çok proje geliştirdiklerini, aktif spor yapan öğrencilere gereken kaynakları sağlandıklarını vurguladı.

Ülke sporuna sporcu kazandırmak için alt yapı çalışmaları içerisinde olduklarını kaydeden Kaya, şöyle konuştu:

'İlçemize sporun her alanında başarılı öğrenciler yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Elde edilen başarılar da bir öğretmen olarak anlamlı duygular oluşturuyor. Öğrencilerimizle gurur duymaktayız. Bu başarıyı geride bırakacak yeni başarıları sabırsızlıkla beklemekteyiz, Kulp İlçe Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu'na vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA