Fenerbahçeli Taraftarların Yağmaladığı Markete, Beşiktaş Taraftarından Geçmiş Olsun Ziyareti

Beşiktaş taraftar gruplarından Asya Kartalları, geçen hafta oynanan Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasının ardından tatsız olayların yaşandığı Manavgat Çevreyolu üzerindeki markete ziyarette bulundu.

Geçen hafta oynanan Alanyaspor-Fenerbahçe karşılaşmanın ardından gece 00.39 sırlarında markete gelen Fenerbahçe taraftarı bir gurup holigan tekel bayiinden hırsızlık yapmış, tehditler savurarak gitmişti. Emniyet güçleri tarafından uzaklaşamadan yakalanarak emniyete getirilen taraftarlar çaldıkları malzemelerin parasını ödedikten sonra serbest bırakılmıştı.

Özdemir: "Futbol taraftarları adına geçmiş olsun demek istedik"

Asya Kartalları taraftar grubu adına konuşan Sedat Özdemir, taraftar gruplarının böyle kötü olaylarla tanınmasının ve anılmasının kendilerini rahatsız ettiğini, hiçbir kulüp taraftarının futbolseverin böyle şeylere kalkışmasının düşünülemeyeceğini belirterek, “Böyleleri de mutlaka müstesna da olsa çıkıyor. Bizler futbolsever olarak Beşiktaş taraftar grubu Asya Kartalları grubu olarak Manavgat’a gelmiş iken olayın yaşandığı marketi ziyaret edip futbol taraftarları adına geçmiş olsun demek, hem de alışveriş yapmak istedik. Kendileri bizi ilk gördüğünde biraz endişeliydi ama niyetimizi anladıktan sonra bizleri memnuniyetle karşıladı ve ikramlarda bulundu. Taraftar gruplarını kimsenin böyle tanıtmaya hakkı yoktur. Bizim amacımız takımımızı deplasmanlarda yalnız bırakmamak, bunu yaparken de kendimize yakışır bir şekilde davranmaktır” dedi.



Taşatan: "Kimsenin tüm taraftar gruplarını aynı kefeye koymaya hakkı yok"

Market sahibi Kadir Taşatan ise, iş yerinin kamerasında bir grup taraftarın geldiğini görünce ilk etapta endişelendiğini belirterek, “Geçtiğimiz hafta yaşananlardan sonra endişe duymadığımızı söylemek yalan olur. Ama arkadaşlar gelip ’geçmiş olsun yaşananlar tüm sporseverler gibi bizleri de üzdü’ dediğinde rahatladım. Kendilerine böylesine anlamlı bir davranışta bulunmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Kimsenin tüm sporsever gruplarını, takımların taraftar gruplarını aynı kefeye koymaya hakkı yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA