Atlı Ciritçilerden Hollanda'ya Tepki

Erzurum'da bir araya gelen cirit spor kulüpleri üyeleri, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrına tepki göstermek için Türk bayrağı açıp cirit oynadı Türkiye Geleneksel Spor Dalları Erzurum İl Temsilcisi Çoban: 'Biz atımızı mert ve yiğit oyununda kullanırız. Biz atımızı atamızdan gelen geleneklerimize göre oynarız. Onların yaptığı barbarca bir şeydi' Korkut Ata Spor Kulübü Başkanı Demir: 'Türk'ün kalesi olan Erzurum'da ciritin ve atın anlamını bilmeyen Hollanda polisine bunu göstermek için böyle bir şey yaptık'

Erzurum'da bir araya gelen cirit spor kulüpleri, Hollanda'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Türk vatandaşlarına yönelik skandal tavrına tepki göstermek için Türk bayrağı açıp cirit oynadı.

Erzurum Cirit Sahası, Korkut Ata Atlı Spor Kulübü ile Dadaş Atlı Spor Kulübü arasında oynanacak hazırlık maçı öncesi bir araya gelen ciritçiler, Türk bayrakları açtı.

Savaş oyunu olarak bilinen ve centilmenliği ile öne çıkan ata sporu ciriti oynayan sporcular, daha sonra atları üzerinde Türk bayrağını dalgalandırıp Hollanda'nın Bakan Kaya'ya yönelik skandal tavrı ve Hollanda polisinin atlarla Türk vatandaşlarının üzerine yürümesine tepkilerini dile getirdi.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Erzurum İl Temsilcisi Sinan Çoban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'da Bakan Kaya'ya yönelik tavır ile Türk vatandaşlarına karşı at ve köpeklerle yapılan saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Hollanda'ya tepki göstermek amacıyla ciritçilerin Türk bayraklarıyla sahaya çıktığını anlatan Çoban, 'Biz atımızı mert ve yiğit oyununda kullanırız. Biz atımızı atamızdan gelen geleneklerimize göre oynarız. Onların yaptığı barbarca bir şeydi. Biz atımızı, köpeğimizi kendimizi korumak amacıyla kullanırız, insanların üzerine sürmeyiz.' diye konuştu.

- 'Reisin arkasındayız'

Çoban, Türk bakanların programlarına izin vermeyen Almanya ve Hollanda'ya Erzurum'daki yaklaşık 27 cirit kulübünün tepki gösterdiğini ifade ederek, 'Orada terör örgütlerine miting yaptıracaklar bizim bakanlarımıza miting yaptırmayacaklar. Bu kabul edilir bir durum değil. Bunun için Almanya ve Hollanda'yı kınıyoruz. Her şey için, millet için halk oylamasında 'evet' Reisin arkasındayız.' dedi.

Korkut Ata Spor Kulübü Başkanı Yakup Demir de hem liglere hazırlanmak hem de Hollanda'ya tepki için toplandıklarını dile getirdi.

Demir, Hollanda'nın demokrasiye karşı davranışlarından ve atlarla Türk vatandaşlarının üzerine yürümesinden dolayı böyle bir organizasyon yaptıklarını belirterek, 'Türk'ün kalesi olan Erzurum'da ciritin ve atın anlamını bilmeyen Hollanda polisine bunu göstermek için böyle bir şey yaptık. Katkılarından dolayı bütün cirit kulüplerine teşekkür ediyorum.' dedi.

Konuşmaların ardından atlı ciritçiler, hem bir süre sonra düzenlenecek cirit müsabakalarına hazırlanmak hem de Hollanda'ya tepki göstermek amacıyla cirit maçı yaptı.

Kaynak: AA