18 Mart Şehitler Türkiye Okçuluk Şampiyonası

Şampiyonada makaralı yay erkeklerde Demir Elmaağaçlı, Türkiye rekoru kırdı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından bu yıl ilk kez Antalya'da düzenlenen 18 Mart Şehitler Türkiye Şampiyonası sona erdi.

100. Yıl Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen şampiyonada 505 sporcu mücadele etti.

Erkekler ve kadınlarda klasik ile makaralı yay kategorilerinde gerçekleştirilen organizasyonda, makaralı yayda birinci olan Demir Elmaağaçlı, toplamda 710 puanla, kendisine ait Türkiye rekorunu 2 puan geliştirdi.

Okçuluk Milli Takımlar Teknik Direktörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 gün süren şampiyonanın Antalya'da güzel bir havada gerçekleştirildiğini söyledi.

Yarışmada Türkiye rekoru kırıldığını ve sporcuların puanlarının sezon başına karşın gayet iyi olduğunu vurgulayan Ergin, 'Bu, sezonun geri kalan dönemi için bize çok umut vadediyor. Mart ayında çok erken bir yarışma ama Antalya gibi cennete sahip olmanın avantajlarını yaşıyoruz. Şu anda Avrupa'da ve dünyada herkes halen daha salon sezonuna devam ediyor, ama biz açık havada ilk yarışmamızı tamamladık.' dedi.

Müsabakalarda, klasik yay erkekler kategorisinde Fatih Bozlar birinci, Mete Gazoz ikinci, Yağız Yılmaz üçüncü oldu.

Klasik yay kadınlarda ise Begünhan Elif Ünsal birinciliği, Gülnaz Büşranur Coşkun ikinciliği, Aybüke Aktuna üçüncülüğü elde etti.

Makaralı yay erkekler kategorisinde birinci Demir Elmaağaçlı, ikinci Süleyman Araz, üçüncü Arman Javanshir, makaralı yay kadınlarda ise Yeşim Bostan birinci, Yasemin Begüm Topkarcı ikinci, Ecem Cansu Coşkun da üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Klasik yay karma kategorisinde Fatih Bozlar-Gülnaz Büşranur Coşkun ikilisi birinci, Erdal Meriç Dal-Selvi Yağmur Sevindik çifti ikinci ve Mete Gazoz-Zeynep Saatçıoğlu ikilisi üçüncü oldu.

Makaralı yay karma kategorisinde Emre Çömez-Yasemin Begüm Topkarcı ikilisi birinci, Demir Elmaağaçlı-Ecem Cansu Coşkun çifti ikinci olurken, Arman Javanshir-Gizem Kocaman ikilisi üçüncülüğü elde etti.

Takım halinde yapılan yarışmalarda klasik yay erkekler ve kadınlar kategorisinde İzmir Büyükşehir Belediyespor Kulübü, makaralı yay erkekler kategorisinde Demka Okçuluk ve kadınlar kategorisinde Muğla Gençlik Spor Kulübü birinciliğe ulaştı.

Kaynak: AA