THY Euroleague'de Türk Takımlarından 4'Te 4

THY Euroleague’in 26. haftasında Galatasaray Odeabank, Anadolu Efes, Fenerbahçe ve Darüşşafaka Doğuş, parkeden galip ayrıldı.

THY Euroleague’in 26. haftası Türk takımları açısından güzel geçti. 4 Türk ekibi oynadıkları 4 maçtan da galip ayrıldı. Haftanın açılış maçında Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşılaştığı İsrail ekibi Maccabi FOX Tel Aviv’i 92-87 mağlup etti. Lacivert-beyazlılar, bu galibiyetle play-off şansını sürdürdü.

Fenerbahçe Almanya deplasmanında gülerek döndü

Fenerbahçe de Almanya deplasmanında Brose Baskets Bamberg ile mücadele etti. Sarı-lacivertliler, parkeden 83-78 galip ayrılarak, bu sezonki 17. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe böylece yaklaşan play-offlarda üst taraftaki yerini sağlamlaştırdı.

Galatasaray, ikinci yarıda açıldı

Galatasaray Odeabank Yunanistan deplasmanında Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar, devreye 48-35 geride girmesine rağmen, rakibini 80-71 mağlup etmeyi başardı. Darüşşafaka Doğuş ise evinde mücadele ettiği İspanyol ekibi FC Barcelona Lassa’yı 67-56 yendi.

Bu sezon ikinci

Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe, Anadolu Efes ile Darüşşafaka Doğuş, bu sezon Eurolegue’de ikinci defa hepsi bir haftada rakiplerini mağlup etmeyi başardı. 4 Türk takımı daha önce de ligin 24. haftasında rakiplerini mağlup etmişti.

Kaynak: İHA