Rotary'den satranç turnuvası

Bursa Heykel Rotary Kulübü’nün Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği iş birliğiyle düzenlediği satranç turnuvası başladı. Bu yıl ikincisi düzenlenen uluslararası turnuva 19 Mart’ta sona erecek.

Merinos AKKM'de yapılan turnuvaya ilgi büyük oldu. Puanlara göre oluşturulan A ve B kategorilerinde 7 tur üzerinden gerçekleştirilen turnuvanın açılışında Bursalı dünyaca ünlü satranç ustası Batuhan Daştan'ın aynı anda 25 kişiye karşı oynadığı silmultane satranç maçı nefes kesti. Satranççıların yarışmalarda alacakları sonuçlar, ELO ve UKD puanlarına eklenecek.

Heykel Rotary Kulübü Dönem Başkanı Taner Çavuş, 2016 yılında 134 sporcuyla yaptıkları turnuvaya katılımın arttığını ve bu yıl katılımcıların yaklaşık iki kat artarak, 256'ya çıktığını söyledi.

Taner Çavuş, turnuvaya gösterilen ilginin gençleri satranç sporuna yönlendirmeyi amaçlayan organizasyonun ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi.

Taner Çavuş, turnuvaya ilginin önümüzdeki yıllarda daha da artacağına inandığını belirterek, organizasyonun gençler arasında, barış ve dayanışma kültürünün gelişmesine katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Rotary, 2440. Bölge Federasyon Başkanı İsmail Rodoplu da, 'Satranç beyin ile yapılan bir spor dalıdır. Bireyin zekâ ve akıl gelişimine çok olumlu katkıları var. Zekâsını ve aklını kullanmayı öğrenenin topluma faydalı olacak işlere imza atacağından kuşkumuz yok. Satranç sporunun yaygınlaşmasını çok önemsiyoruz ' dedi.

Kaynak: İHA