İşitme Engelli Yüzücüler 2 Yıl Sonra Havuza Girdi

Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası, 2 yıl sonra yeniden düzenlendi TİESF Başkanı Kihtir: 'İlerleyen yıllarda genç sporcularla başarıyı yakalayacağız'.

Türkiye İşitme Engelliler Yüzme Şampiyonası, 2 yıl aradan sonra düzenlendi.

Ankara'daki Etlik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen organizasyona 25'i erkek, 33 sporcu katıldı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Yakup Ümit Kihtir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ardından milli takım aday kadrosunun belirleneceğini söyledi.

23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın (2017 Deaflympics) temmuz ayında Samsun'da düzenleneceğini hatırlatan Kihtir, 'Bu kapsamda iki yıl aradan sonra yeniden Türkiye Yüzme Şampiyonası yapıyoruz. Olimpiyatlarda sporcularımızın en iyi seviyeye çıkmasını amaçlıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin olimpiyat oyunlarında yüzmede 1985'te ikincilik derecesinin bulunduğunu anımsatan Kihtir, Samsun'daki organizasyonda Reyhan Betül Küçük'ten madalya beklediklerini dile getirdi.

Kendisinin de eski milli yüzücü olduğuna dikkati çeken TİESF Başkanı Kihtir, şunları kaydetti:

'Yüzme branşını yeniden açtık. Şampiyonadan bir hafta sonra milli takım kampımız başlayacak. Yoğun bir çalışma içine gireceğiz. Bu sene olmasa bile ilerleyen yıllarda genç sporcularla başarıyı yakalayacağız. Havuzların daha aktif kullanımı açısından il müdürlükleriyle görüştük. Yüzme branşının daha da gelişeceğine inanıyoruz.'

Kaynak: AA