Cizre Belediyesi Voleybol Takımı Türkiye Finaline Yükseldi

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun 1. Lig için Konya’da yapılan yarı final maçında Seyhan Belediyespor’u 3-2 yenen Cizre Belediyesi voleybol erkek takımı ilk sekiz takım arasına girerek Türkiye finallerinde oynama hakkını kazandı.

Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından Konya ilinde yapılan 1. lige yükselme yarı final maçında Cizre Belediyespor, Adana temsilcisi Seyhan Belediyespor’u setlerde 3-2 yenerek Türkiye finallerinde mücadele etme hakkını kazandı. Filenin ejderleri 21-23 Mart tarihlerinde Ankara’da Türkiye finallerinde 1 lige yükselmek için ter dökecek.

2016 - 2017 voleybol sezonu 2. Lig yarı finalleri erkekler kategorisinde yapılan grup karşılaşmaları sonucunda Cizre Belediyespor ile birlikte Akkuş Belediye, Alanya Belediye, Arhavi Belediye, Fındıklıspor, Haliliye Belediye, Karamürsel İdman Yurdu ve Ürgüp Kapadokya takımları, Türkiye finallerinde mücadele etmeye hak kazandı.

Seyhan Belediyespor’u yenerek ilk sekiz takım arasına girmenin sevincini doyasıya yaşadıklarını belirten Cizre Belediyespor Başkanı Mahmut Duru, "Bizler zor imkanlarda zoru başardık ve Türkiye finallerinde oynamaya hak kazandık. Elde ettiğimiz bu başarı ile kazandığımız başarıların tesadüf olmadığını herkese kanıtlamış olduk. Bundan sonraki amacımız ve hedefimiz rakiplerimizi tek tek yenip önce şampiyon olmak ardından da 1. Lige çıkmaktır” dedi.

Kaynak: İHA