Bellona AGÜ, Bu Kez Başarmak İstiyor

Bellona AGÜ Kadın Basketbol Takımı, daha önce iki kez final oynadığı FIBA Avrupa Kupası'nı bu kez müzesine götürmeyi hedefliyor Kulüp başkanı Yağmur:'Seyircimizin desteğiyle finale çıkacağımıza inanıyorum. Kupayı bu sene Kayseri'ye getirmek istiyoruz'

MURAT ASİL - Belllona AGÜ Kadın Basketbol Takımı, daha önce iki kez final oynadığı FIBA Avrupa Kupası'nı bu sezon müzesine götürmenin hesaplarını yapıyor.

FIBA Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselen dört Türk takımından biri olan Kayseri temsilcisi, daha önce Kayseri KASKİ adı altında bu kupada 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında üst üste iki kez final oynamasına rağmen mutlu sona ulaşamadı.

Bellona AGÜ, Avrupa Kupası yarı finalinde Hatay Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek.

Son yıllarda Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki başarılı mücadelesiyle dikkati çeken Bellona AGÜ, 2014-2015 sezonunda finalde Galatasaray'a karşı kaybederek ligi ikinci tamamladı. Kayseri ekibi, bu sezon da Türkiye Kupası finalinde Yakın Doğu Üniversitesi'ne kaybetti.

- 'Türk takımları bir ilki gerçekleştirdi'

Bellona AGÜ Kulübü Başkanı Ömer Yağmur, mücadele ettikleri her kulvarda zirveyi hedeflediklerini söyledi.

Yağmur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bellona AGÜ'nün hem Türkiye ligi hem de Avrupa Kupası'nda iddialı bir takım olduğunu belirterek, şunları aktardı:

'Bu sezon takıma dahil ettiğimiz yerli ve yabancı transferlerle takımımızın gücüne güç kattık. Bu gücümüzü de elde ettiğimiz başarılarla gösteriyoruz. Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ve İçel Büyükşehir Belediyespor'u eleyerek finale çıktık. Finalde de Yakın Doğu Üniversitesi'ne karşı kaybettik. Ligde iyi gidiyoruz. Avrupa'da yarı finale çıktık.'

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en zor ve en iyi ligi olduğunu vurgulayan Yağmur, Avrupa Kupası'nda dört Türk takımının yarı finale kalmasının da bunun bir kanıtı olduğunu kaydetti.

Yağmur, Türk takımlarının elde ettiği bu başarının Türkiye'de ve Avrupa'da bir ilk olduğuna işaret ederek, 'Türk takımları Avrupa ve Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 4 ekiple yarı finale kaldı. Bundan güzel bir şey olamaz. Tabi bu da Türk takımlarının kadın basketboluna verdiği önemi gösteriyor. Bizim de bu dört takım arasında yer almamız gurur verici. Emeklerimizin karşılığını aldığımız düşünüyorum.' ifadelerini kullandı.

- 'Kupanın Kayseri'de kalmasını istiyoruz'

Ömer Yağmur, Avrupa Kupası yarı finalinde karşılaşacakları Hatay Büyükşehir Belediyespor'un güçlü bir takım olduğunu ifade etti.

Daha önce iki kez final oynadıkları kupayı kazanmayı başaramadıklarını aktaran Yağmur, sözlerini şöyle tamamladı:

'Yarı finalde Hatay Büyükşehir Belediyespor ile eşleştik. Onlar da boş bir takım değil, yabana atamayız. Avrupa Ligi'nden geliyorlar. Ligde de durumları iyi. Diğer taraftaki eşleşmede de Yakın Doğu Üniversitesi ile Galatasaray oynayacak. Onların galibiyle bizim maçın galibi final onayacak. Bizim hedefimiz yine final oynamak ve finalde de kupayı Kayseri'ye getirmek. İyi bir takım kurduk. Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de iyi bir performansımız var. Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan muhteşem bir seyircimiz var. Seyircimizin desteğiyle finale çıkacağımıza inanıyorum. Kupayı bu sene Kayseri'ye getirmek istiyoruz.'

Kaynak: AA