Başkan Uysal'dan Hentbolculara Balzac Romanı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 8 oyuncusu U19 Bayan Hentbol Milli Takımı’na seçilen Muratpaşa Belediyespora hediye kitapları gönderdi.

Hentbol Milli Takımı’na U19 kategorisinde en çok oyuncu kazandıran kulüp olmayı başaran Muratpaşa Belediyespor’un bayan hentbol takımına Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın söz verdiği kitaplar ulaştı. Bayan Hentbol takımının mücadele ettiği Süper Lig’de 14 yabancıya kadar izin verilinken takımın kendisine 3 yabancı oyuncu sınırı koyduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, “Muratpaşa Belediyesi olarak sporcu yetiştirmeye gayret ediyoruz. Ancak bu sadece sahada iyi oyuncu anlamına gelmiyor. Her yönüyle kendisini geliştirmiş, yaşadığı dünyanın farkında olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ şeklinde ifade ettiği şekilde sporcu yetiştirmekten bahsediyoruz. Milli takıma seçilen genç oyuncularla Milli Takım kampı öncesi buluşmamızda bundan bahsetmiştik. Onlar da kamp süreçlerinin, maçlar için yapılan yolculukların özellikle okumak için çok uygun olduğunu dile getirmişti.”

Başkan Uysal, takımın genç oyuncularıyla bu sohbetinin ardından onlar için Fransız yazar Balzac’ın acımasız bir toplumsal mekanizmanın içten bir betimlemesini yaptığı Eugenie Grandet isimli romanını alarak hediye etti.

Kaynak: İHA