TOSFED 2016 Şampiyonlar Gala Gecesi

TOSFED'in 2016 sezonunda branşlarında dereceye giren sporcuları ödüllendirdiği Şampiyonlar Gala Gecesi, İzmir'de yapıldı TOSFED Başkanı Yazıcı: 'Motor sporlarını zengin sporu olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz'.

Türki̇ye Otomobi̇l Sporları Federasyonunun (TOSFED) 2016 sezonunda branşlarında dereceye giren sporcuları ödüllendirdiği Şampiyonlar Gala Gecesi, İzmir'de yapıldı.

Balçova ilçesinde Kaya İzmir Thermal Convention Kongre Merkezi'nde düzenlenen gala gecesinde Türkiye ralli, historic rally, pist, karting, trial, off-road, drift, rallikros, tırmanma ve klasik otomobil şampiyonalarında genel klasman ve kategorilerinde ilk 3 sırayı elde eden sporculara ödülleri takdim edildi.

Gecede ayrıca Türkiye'yi yurt dışında temsil edip derece alan sporcular, üst düzey görevliler, il gözetmen kuralları başkanları ve organizatör kulüp başkanlarına plaket verildi.

Etkinlikte konuşan TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı, 2017 sezonunda 'TOSFED yıldızını arıyor' adı altında yeni bir şampiyona başlatacaklarını belirterek, Türk gençlerinin motor sporlarında şans bulabilmeleri adına bu organizasyonu hazırladıklarını söyledi.

FIAT'ın desteğiyle yarışlar için hazırlanan Egea modelini genç yeteneklerin hizmetine sunacaklarını dile getiren Yazıcı, 'Her kulüpten iki pilota şans verilecek, pilotların bütün masrafları araç, tulum, kask, teçhizat, konaklama yiyecek dahil federasyon ve sponsorlar tarafından karşılanacak. Bu işi, yani motor sporlarını zengin sporu olmaktan çıkarmayı hedefliyoruz. Bu şekilde TOSFED yıldızını kısa sürede bulacağımıza inanıyoruz.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından 57 kategoride dereceye gidenlere ödülleri verildi.

Bu arada gala gecesinden önce 2017 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı olan Ege Rallisi'nin basın tanıtımı yapıldı.

- Ege Rallisi yeni parkurda koşulacak

TOSFED Başkanı Yazıcı, Türkiye Ralli Şampiyonası ilk yarışı olan 27. Ege Rallisi'nin, 22-23 Nisan tarihlerinde İzmir'de yapılacağını aktararak, Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen yarışların bu yıl yeni bir parkurda yapılacağını açıkladı.

Kaynak: AA