'Takım Bütünlüğünü Ön Plana Çıkardık'

Beşiktaş’ın Portekizli futbolcusu Quaresma, Olympiakos karşısında takım bütünlüğünü ön plana çıkardıklarını söyledi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş Yunan ekibi Olympiakos’u 4-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan siyah-beyazlıların Portekizli futbolcusu Quaresma, “Bütün takımı tebrik etmem lazım. Bugün sahada takım bütünlüğünü ön plana çıkardık. 11’e 11 oynarken daha üstündük. 10 kişi kalınca bizim için zor oldu. Eksik kalınca daha fazla mücadele ettik, acı çektik. Maçı kazandık. Bu maçı geride bıraktık pazar günü çok önemli bir maçımız var onu düşünüyoruz. Önümüzde 3 gün var, iyi dinleneceğiz” şeklinde konuştu.

Basında çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Portekizli yıldız futbolcu, “Benim hakkımda çıkan haberleri benden daha iyi biliyorsunuz. Bazen doğru olmayan şeyler çıkınca yorgunluk ve bıkkınlık oluyor” diye cevap verdi.

Quaresma, çeyrek finalde kim gelirse gelsin kazanmak için hazır olduklarını vurguladı.

BABEL: EN ÖNEMLİSİ TAKIMA KATKI YAPMAK

Siyah-beyazlıların karşılaşmada 2 gol atan yıldız futbolsu Ryan Babel, "Gol atmamak kötü oynuyor manasına gelmez. Her maçta elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Şunu da unutmamak lazım futbol bir takı oyunu. Her oyuncu her maç gol atamayabilir. Hepimiz her maç Messi ya da Ronaldo değiliz. Önemli olan oyunu iyi okumaktır. Ben de buraya geldiğimden beri maçların büyük kısmını kazandık. Takıma iyi bir katkı yaptığımız düşünüyorum. Bugün de 2 gol atmış olmak bireysel olarak benim için çok iyi. Ama en önemlisi takıma katkı yapmak ben bunu yaptım mutluyum” şeklinde konuştu.

Turu geçmeyi hak ettiklerini vurgulayan Babel, "Kırmızı karttan sonra işimiz çok zorlaştı. Oyuna belirli bir gerginlikte geldi. Ama takım arkadaşlarım, taraftarlar hepimiz çok iyi bir iş çıkardık. Takım halinde önemli bir başarıya imza attık. 10 kişi kaldıktan sonrada devre arasında ’İlk defa 10 kişi kalmıyoruz’ diye konuştuk. Aboubakar’ın açığını kapatmamız gerekiyordu, ikinci yarıda iyi bir savunma yaptık. Fırsatları yakaladığımızda da onları iyi kullandık ve büyük bir başarıya imza attık" diye konuştu.

(Oğuzhan Ort - Bozhan Memiş/İHA)

Kaynak: İHA