Lyon'un Hedefinde Kupa Var

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde Fransa’nın Olimpik Lyon takımıyla eşleşti. Ligde bu sezon istediği performansı gösteremeyen Lyon, gözünü tamamen Avrupa Kupası’na çevirmiş görünüyor.

Beşiktaş’ın, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde eşleştiği Olimpik Lyon, Fransa Lig 1’de lider Monaco’nun 18 puan gerisinde 4. sırada yer alıyor. 50 yaşındaki teknik adam Bruno Genesio’nun çalıştırdığı Lyon, Avrupa Ligi son 16 turunda Roma’yı eleyerek Beşiktaş’ın rakibi oldu.

Bu sezon Avrupa macerasına Şampiyonlar Ligi’nde başlayan Lyon; Juvetus, Sevilla ve Dinamo Zagreb’in yer aldığı H Grubu’nu 8 puanla 3. sırada bitirerek yoluna Avrupa Ligi’nde devam etti. UEFA Avrupa Ligi 2. Turu’nda Az Alkmaar ile eşleşen Genesio’nun takımı, rakibini ilk maçta 4-1, rövanş karşılaşmasında da 7-1 mağlup ederek 3. turda Roma’nın rakibi oldu. Turun birinci maçında İtalyan ekibini 4-2 yenen Olimpik Lyon, dün oynanan rövanş karşılaşmasında Roma’ya 2-1 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale çıkmayı başardı.

Ligde 4 maçtır kaybetmiyor

Olimpik Lyon, Fransa 1 Ligi’nde oynadığı son 4 karşılaşmada 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Mavi-beyazlılar bu karşılaşmalarda 14 gol atarken, kalesinde ise sadece 3 gol gördü. Lyon, bu sezon UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı karşılaşmalarda ise rakip ağlara 16 gol bıraktı. Fransız ekibi, kalesini ise 6 gole kapayamadı.

Stadına yeni kavuştu

Lyon, maçlarını 2016 yılında açılan 59 bin 186 kapasiteli yeni stadı Park Olimpik Lyonnais’de oynuyor. Olimpik Lyon’un Troyes’i konuk ettiği karşılaşmayla kapılarını açan yeni stadyumda ilk golü ise Lacazette attı. Mavi-beyazlılar, bu yıl maç başı 38 bin 646 seyirci ortalamasıyla oynuyor.

Kaynak: İHA