'İlk Yarıdaki Oyunumuz Sıra Dışıydı'

Darrüşafaka Doğuş Başantrenörü David Blatt, "İlk yarıda oynadığımız oyun sıra dışıydı. Savunma açısından da bütün maç boyunca iyiydik" dedi.

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta maçında Darrüşafaka Doğuş, evinde Barcelona Lassa’yı 67-56 yendi.

"BENİM HATAMDAN KAYNAKLANDI"

Maçın ardından konuşan Blatt, "Bu akşam öncelikle taraftarlara büyük bir teşekkür etmek istiyorum. Bu akşam destekleri çok iyi bir maç çıkarmak için itici bir güç oldu. İlk yarıda oynadığımız oyun sıra dışıydı. Savunma açısından da bütün maç boyunca iyiydik. İkinci yarıda onların savunmasına iyi çözümler getiremedik. Şutlar ve serbest atışları kaçırdık. İkinci yarıda hücumdaki tıkanmamızın sorumluluğu benim hatamdan kaynaklandı. Ben de işimi daha iyi yapmalıydım bugün. Çok iyi bir galibiyet. İlk yarı ve ikinci yarı çok iyi bir maç oynadık. Bu galibiyet için çok mutluyuz" açıklamalarında bulundu.

BATUK: "SIKINTI YAŞIYORUZ"

Birkan Batuk, "Son zamanlarda ilk yarıda iyi performans gösteriyoruz. Ligde de Beşiktaş maçında ilk yarı 15-20 sayılara kadar öne geçtik. Fakat ikinci yarı gerekli tempoyu yakalayamıyoruz. Bu tarz dakikalarda sıkıntı yaşıyoruz. Bugün önemli bir rakibe karşı kendi evimizde maçı kazandık. Kendi moralimizi yüksek tutmak için önemli bir maçtı" açıklamalarında bulundu.

BARCELONA LASSA CEPHESİ

Barcelona Lassa Başantrenörü Georgios Bartzokas, "Burada kazanmak için sert bir oyun oynamamız gerekiyordu" dedi.

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta maçında Darrüşafaka Doğuş, evinde Barcelona Lassa’yı 67-56 skorla yendi.

Maçın ardından konuşan Katalan ekibinin Başantrenörü Bartzokas, "Tahmin ettiğimiz gibi zor maç oldu. Felaket bir ikinci çeyrek oynadık. Rakibimizin özellikle iyi olduğunu biliyorduk ve onlarda çok fazla fast break yapmalarına izin verdik. Müthiş bir fark oluştu. Çok kötü kararlar verdik ve basit atışlar kaçırdık. 3. çeyrekte daha iyiydik ancak son çeyrekte maçı kazanacak kadar sert bir oyun oynayamadık. Burada kazanmak için sert bir oyun oynamamız gerekiyordu. Bizim daha oynayacak maçlarımız var ve her maçta mücadele edip galibiyet için oynayacağız" diye konuştu.

(Doğan Gündoğdu - Uygar Aydın /İHA)

Kaynak: İHA