'Gönlümüzde Yatan Şampiyon Olmak'

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Kumuşoğlu:'Beşiktaş olarak her zaman gözümüzü en yukarılara dikiyoruz ama mantıklı olmak da lazım' 'Erkek takımımızın bütçesi ne yüksek ne de az, bu nedenle bulunduğumuz yer çok iyi' '(Ufuk Sarıca'nın milli takım antrenörlüğü) Milli takım süreci sırasında yönetim kurulu olarak olumlu yaklaştık. Bizim için bir şeref. Milli takım hepimizin milli takımı'

ERCAN DOĞAN - Beşiktaş Kulübü Basketbol Şubesinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Kumuşoğlu, gönüllerinde şampiyonluğun yattığını söyledi.

Kumuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerini sezon başında ilk 4'e girmek olarak belirlediklerini vurgulayarak, 'Son iki sezondur ilk sekize bile giremiyorduk. Amacımız ilk 4'e girmek. Gönlümüzde yatan şampiyon olmak. Niye olmasın? Bazen sporun içinde bunlar var. Beşiktaş olarak her zaman gözümüzü en yukarılara dikiyoruz ama mantıklı olmak da lazım.' dedi.

Erkek basketbol takımının sezon başından beri ilk 3 içinde yer aldığını hatırlatan Cihat Kumuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Geldiğimiz durumdan memnunuz. Temmuz-ağustos gibi görevi aldık. Önce salonun eksiklerini giderdik. Ufuk Sarıca ile Aziz Akkaya'yı takımların başına getirdik. İkisi de Türkiye'nin en iyi hocalarından ve içimizden çıkmış arkadaşlar. Her iki takım da yeni kuruldu. Biraz süre vermek gerekiyor. Hiçbir şey bir anda olmuyor. Erkek takımımızın bütçesi ne yüksek ne de az, bu nedenle bulunduğumuz yer çok iyi.'

- 'Seyirci sıkıntımız olmuyor'

Cihat Kumuşoğlu, zorlu mücadelede taraftarlardan gerekli desteği de aldıklarını belirtti.

Siyah-beyazlıların, takımlarını sadece İstanbul'da değil deplasman maçlarında da desteklediğini anlatan Kumuşoğlu, 'Ara ara tribünlerde boşluklar oluyor ama bunlar yaşanabilir. Yağmur, çamur, kar olabiliyor. Salonumuz çok büyük değil. Bilet alıp da gelmeyenler olunca boş gözüküyor. Seyirci sıkıntımız olmuyor.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Ufuk Sarıca'nın milli takım hocası olması bizi gururlandırdı'

Kumuşoğlu, siyah-beyazlı takımın başında bulunduğu sırada A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlüğüne getirilen Ufuk Sarıca ile gelecek sezon da devam etmek istediklerini dile getirdi.

Sarıca'nın eski basketbolcuları olduğuna dikkati çeken Kumuşoğlu, 'Kalben Beşiktaşlı. Aynı zamanda milli takım hocası olması bizi gururlandırdı. Milli takım süreci sırasında yönetim kurulu olarak olumlu yaklaştık. Bizim için bir şeref. Milli takım hepimizin milli takımı. Hepimizi ne gerekiyorsa destek vereceğiz.' ifadelerini kullandı.

Ufuk Sarıca'nın gelecek sezon takımın başında kalıp kalmayacağı yönündeki soruyu yanıtlayan Kumuşoğlu, 'Ufuk Sarıca, kontratlı hocamız. Gönlümüz devam etmesini arzu ediyor. Federasyonun yaklaşımı da bu minval üzerine.' diye konuştu.

- Salon konusu

Yeni salon projesinin ne zaman hayata geçeceği yönünde soruyu yanıtlayan Cihat Kumuşoğlu, şunları kaydetti:

'Başkanımız Fikret Orman, çok büyük kompleks yapılmasını arzu ediyor. Planları da çizilmiş durumda. 10-12 bin kişilik kompleks projesi var. Ne zaman başlar, izinler ne zaman alınır henüz belli değil. Zihinlerimizde somutlaştı. Mutlaka olacak. Bugün mü olur, yarın mı olur, öbür sezon mu olur bilemiyorum. Biz futbolda olduğu gibi basketbolda da başka yerlerde oynamaya alışığız.'

- Altyapı antrenörleri NBA hocalarından eğitim alacak

Kumuşoğlu, altyapıda da projeleri olduğunu ve bu kademelerde çalışan antrenörlerin eğitimi için Amerikan Basketbol Ligi'nden (NBA) antrenör getirteceklerini belirtti.

Altyapılarda çok büyük gelişim gösterdiklerini aktaran Kumuşoğlu, 'Yeni bir icra kurulu kurduk. Altyapıyla çok ilgileniyoruz. Hiçbir kulüpte olmayan yenilikler bizde var. Psikoloğumuz ailelerle ve oyuncularla görüşüyor. Ailelere psikolojik destek veriyoruz. Hocalarımıza nasıl başarılı olurlar diye konferanslar veriyoruz. Alt liglerde 10-11 erkek ve kadın takımımız oynuyor. Bunlara her türlü yardımı yapıyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.

Antrenör eğitimi için NBA'den gelecek çalıştırıcılar için Türkiye Basketbol Federasyonu ile görüştüklerine dikkati çeken Cihat Kumuşoğlu, 'Hem antrenörlerimizi ABD'ye göndereceğiz hem de NBA'den çalıştırıcı getirteceğiz. İsim bazında görüşüyoruz.' diye konuştu.

- 'Şu an ürünü ekme dönemindeyiz'

Bu sezon ödemelerde sorun yaşamayan kulüplerden biri olduklarını kaydeden Kumuşoğlu, aldıkları transfer yasağı konusunda, 'Tüm oyuncularımız maaşlarını alıyor. Düzenli ödeme yapılıyor. Geçmişten gelen bir iki sorun var. İstediğimiz zaman bu transfer yasağını kaldırıp, oyuncu alabilecek durumdayız.' ifadelerini kullandı.

Zaman zaman başantrenör Ufuk Sarıca'dan transfer konusunda talep geldiğini anlatan Kumuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz proje olarak bakıyoruz. Şu an ürünü ekme dönemindeyiz. Bir sezon sonra biçmeye başlayacağız. Transfer de yapabiliriz. Başarılı olmak için her şeyi yapacağız. Takımımız kolej ekibi hüviyetinde. Bizden büyük bütçeli takımlara karşı başa baş oynuyoruz.'

FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye Basketbol Federasyonunun telkiniyle yer aldıklarını hatırlatan Cihat Kumuşoğlu, gelecek sezon FIBA'nın organizasyonunu mu yoksa ULEB Avrupa Kupası'nı mı tercih edecekleri konusundaki soruya şu yanıtı verdi:

'Şampiyonlar Ligi'nden memnunduk ama önümüzdeki sezon neye karar veririz bilemiyorum. İkisini de değerlendireceğiz. Sportif anlamda hangisi bizim lehimizeyse ona karar vereceğiz. Peşin hükmümüz yok. İki tarafı da tartacağız.'

- Kadın basketbolu

Cihat Kumuşoğlu, kadın basketbol takımının performansından da memnun olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

'Takımımız çok genç, hırslı ve ileriye dönük bir ekip. Alttan gelecek oyuncularımız var. Çok ümitliyim. Son derece yarışmacı ve rekabetçi bir takımımız var. Antrenörümüz Aziz Akkaya'dan çok memnunuz. Her zaman şampiyonluğa oynuyoruz. Hem erkeklerde hem kadınlarda Beşiktaş armasının olduğu her yerde en son hedefi istiyoruz.'

Kaynak: AA