Eksi 40 Derece Soğuk Havada Türkiye Şampiyonu Oldular

Ağrı’lı yüzücüler eksi 40 derece soğuk havada ki çalışmalarının meyvesini Türkiye finaline çıkarak aldı.

Ağrı’lı yüzücüler Elazığ’ da düzenlenen Analig Yüzme yarı finalinde büyük başarıyı imza atarak finale yükseldiler. Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü 2016-2017 faaliyet programında yer alan 11-12 Mart 2017 tarihlerini kapsayan Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Yarı Final Müsabakaları Elazığ’da gerçekleştirildi.

Olimpik Yüzme Havuzunda yapılan müsabakalara 11 İl (Gaziantep, Van, Elazığ, Adıyaman, Malatya, Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Ağrı, Kilis ve Şanlıurfa) 320 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

50 metre kelebek yarışında İlayda Çoğaltay ikinci olurken, aynı müsabakada 50 metre kurbağalama yarışında Yağız Burçak Koçak üçüncü oldu. Ağrı’lı sporcular aldıkları bu derece ile finale kalmayı hak ettiler. Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Elazığ’da düzenlenen Analig yüzme yarı finalinde rakiplerini geride bırakarak finale yükselen başarılı yüzücüleri makamında ağırlayarak tebrik etti. Müdür Alp, 50 metre kelebek yarışında ikinci olan İlayda Çoğaltay’ı, 50 metre kurbağalama yarışında üçüncü olan Yağız Burçak Koçak’ı, antrenörleri Tuğba Çifti ve Gökhan Şengül’ü elde edilen başarıdan dolayı tebrik etti. Alp; “Sporcularımız -40 derece hava soğuklarına aldırış etmeden çalışmalarına azimle devam ettiler. Bu zorlu çalışma temposu sonrası katıldıkları yarı final yarışmalarında üstün performans sergileyerek finale yükseldiler. Bundan sonra sporcularımız gönlümüzde bizim için Türkiye şampiyon olmuşlardır. Çünkü buraya kadar gelmekte büyük bir başarıdır. Sporcularımızı ve onları yetiştirilmesinde emeği geçen antrenörlerini tebrik ediyoruz. Çanakkale’de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA