Alanyaspor Tesisleri Spor Kompleksi Protokol Töreni

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: 'Bu sene inşallah ligde kalır, gelecek sene de daha iyi noktalara gider. İnşallah gelecek sene de Avrupa kupalarına gider ki Hollanda takımı çıkar. Onların rengi de portakal, hangisi yenecek göreceğiz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aytemiz Alanyaspor'u ziyaretinde, 'Bu sene inşallah ligde kalır, gelecek sene de daha iyi noktalara gider. İnşallah gelecek sene de Avrupa kupalarına gider ki Hollanda takımı çıkar. Onların rengi de portakal, hangisi yenecek göreceğiz.' dedi.

Aytemiz Alanyaspor'un Zimbitlik Sokak'taki tesislerinde düzenlenen, Alanyaspor Tesisleri Spor Kompleksi protokol törenine, Bakan Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu ile futbolcular katıldı.

Törende, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak tesislerinin projesi ile Alanyaspor'un süper lige çıktığında Bakan Çavuşoğlu'nun üçlü çektirdiği görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, altı yıl önce Alanyaspor'un 8 milyon liranın üzerinde borcu olduğunu hatırlatarak, önce bu borcun yüzde 90'ının kapatıldığını ve birinci lige çıktığını belirtti.

Alanyaspor ekibinin fedakarca çalıştığını anlatan Çavuşoğlu, 'Oyuncular, hocalarımız gerçekten fedakarca emek sarfettiler. İki sene içinde de birinci ligden, süper lige çıktı. 6 sene önce uçurumda olan bir takım şimdi süper ligde oynuyor.' dedi.

Kaptanın ve hocaların bu başarıda büyük katkısı bulunduğunu kaydeden Çavuşoğlu, mütevazı ve karakterli ekip sayesinde takımın süper lige çıktığını anlattı. Takımı herkesin takdir ettiğini belirten Çavuşoğlu, 'Takımımız yense de yenilse de herkese zevk veren bir futbol sergiliyor. Dünyaca ünlü futbolcularımız var.' ifadesini kullandı.

Karakterli oyuncular olunca takımın da istikrarlı olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, 'Bu sene inşallah ligde kalır, gelecek sene de daha iyi noktalara gider. İnşallah gelecek sene de Avrupa kupalarına gider ki Hollanda takımı çıkar. Onların rengi de portakal, hangisi yenecek göreceğiz.' diye konuştu.

Çavuşoğlu, Antalya'da süper ligde iki takımın olmasının eleştirildiğini aktararak, iki takımın da hakkıyla lige çıktığını belirtti. Eskiden Alanyaspor ile Antalyaspor seyircisinin düşman olduğunu anlatan Çavuşoğlu, Antalyaspor'un tesislerine dünyanın hayran olduğunu söyledi. Statlarda küfrün olmayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, Alanyaspor iyi oynadıkça seyircinin de arttığını kaydetti.

Aytemiz Alanyaspor'a yapılacak tesislerin proje aşamasının rövanşını Ankara'da aldıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, 'Sonuçta başardık. Orta sahada top çevirmeyeceğiz, golü atacağız, ondan sonra da 'Evet' diyeceğiz. İnşallah güzel olacak.' dedi.

- Büyükşehir Belediye Başkanı Türel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de tarihi önemi olan bir protokol imzaladıklarına işaret ederek, Alanyaspor camiasıyla olmaktan büyük mutluluk duyduğunu bildirdi.

Mahmutlar Mahallesi'nde yapılması planlanan tesiste konaklama, yönetim binası, antrenman sahaları, 3 spor salonu, bir adet tribünlü ve kapalı spor salonu olacağını kaydeden Türel, 123 bin metrekarelik alanda yapılacak komplekste, Alanyaspor müzesi ve mağazalar da bulunacağını açıkladı.

'Süper Lig'de ilk olmasına rağmen bana göre başarılı, ancak çok daha üst sıralarda yer alabilir. Sportif başarılar kulüpler için önemlidir. Futbolda skor en önemli motivasyondur.' diyen Türel, Alanyaspor ve süper lige yakışan bir tesis olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından Türel ile Aytemiz Alanyaspor Kulübü Başkanı Hasan Çavuşoğlu, protokolü imzaladı.

Kaynak: AA