Sivas Belediyespor'dan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a Tepki

Sivas Belediyespor Asbaşkanı İzgi, ligde dün oynanan karşılaşmanın ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un bazı yöneticilerin futbolcularını darp ettiğini öne sürerek, duruma tepki gösterdi.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden Sivas Belediyespor'un asbaşkanı Ali İzgi, ligde dün deplasmanda oynadıkları ve 1-0 mağlup oldukları Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmanın ardından rakip takımın bazı yöneticilerin, futbolcularını darp ettiklerini savunarak duruma tepki gösterdi.

İzgi, kulüp tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Sivas ve Erzurum'un Anadolu'nun iki güzide şehri olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynandığını belirten İzgi, 'Maç sabahı eşgüdüm toplantısına gittiğimiz zaman bize tribüne 25 kişilik Erzurumspor protokol ve yönetimi için, bir o kadar da bize hak tanındığı söylendi. Toplamda 50 kişilik bir seyirci grubu oluşacaktı. Maç saati stadyuma gittiğimizde gördük ki 250'den fazla kişi protokol tribünündeydi.' dedi.

Karşılaşmada takımlarının pozitif futbol oynadığını ve maçı çirkinleştirmemeye çalıştığını da dile getiren İzgi, lehlerine olan 2 penaltının da karşılaşmanın hakemi tarafından verilmediğini öne sürdü.

Maçın 61. dakikasında karşılaşmanın hakeminin rakip takımdan yanlış kişiye ikinci sarı kart vererek oyundan attığını ifade eden İzgi, Sivas Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu'nun olaya müdahale ederek hakemi uyardığını ve kararı değiştirerek bir centilmenlik örneği gösterdiğini belirtti.

Karşılaşmanın bitimi itibariyle alışık olmadıkları bir durum yaşadıklarını söyleyen İzgi, şunları kaydetti:

'Karşılaşmada yediğimiz bir gol sonucu rakibimiz bizi 1-0 mağlup etti. Ne olduysa son düdük çaldıktan sonra oldu. Protokol tribününden bazı kişiler sahaya atladı. Bunlar kim, seyircisiz maçta bunlar nasıl oluyor. Bütün bunlar gözlemcinin, temsilcinin, emniyetin gözünün önünde cereyan ediyor. Eğer bunları biz yaşadıysak, Federasyonun adaleti varsa bundan sonra Erzurumspor'a verecekleri cezayı merak ediyorum. Karşılaşmanın hem gözlemcisi, hem temsilcisi, olanı biteni her şeyi rapor ettiklerini söylediler. Raporun sonucu ne olacak merak ediyorum.'

Karşılaşmada galip gelen bir takımın bunu neden yaptığını anlamadıklarını da vurgulayan İzgi, 4 futbolcularını darp eden kişiler hakkında emniyete şikayette bulunduklarını belirtti.

Ali İzgi, olaya ilişkin bazı fotoğrafları da basın mensuplarına gösterdi.

Toplantıda bazı yöneticiler de yer alırken, futbolculardan takım kaptanı Ozan Kılıçoğlu ve Emrah Bedir, yaşananları anlattı.

Kaynak: AA