Genç Buz Hokeyciler İddialı

18 Yaş Altı Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı Başantrenörü Kousivuori: 'Dünya Şampiyonası'nda şansımızın yüksek olduğuna inanıyorum' 'Hedefimiz altın madalya. Eğer herkes istediğimiz gibi oynarsa, kendinden bir şeyler verir ve bazı bedeller öderse şampiyonluğa ulaşacağımıza inancım tam' Milli takım kaptanı Ege Ulaş: 'Geçen yılın üzerine kattığımızı düşünüyorum. Bu da başarıya giden yolda bize yardımcı olacak'

BUĞRA ERSAVAŞ - Dünya 18 Yaş Altı Buz Hokeyi Şampiyonası'nda mücadele edecek Türkiye Erkek Milli Takımı'nın başantrenörü Jukka Kousivuori, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirterek, 'Şampiyonada şansımızın yüksek olduğuna inanıyorum.' dedi.

Tayvan'ın ev sahipliğinde 21-27 Mart tarihlerinde organize edilecek 18 Yaş Altı Dünya Şampiyonası 3. Klasman A Grubu'nda Türkiye, ev sahibi ülkenin yanı sıra Bulgaristan, Çin, Yeni Zelanda ve İsrail ile üst klasmana çıkabilme mücadelesi verecek.

Milli takımın Fin antrenörü Jukka Kousivuori, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımcıları Abdülkerim Çintımar, Cengiz Gök ve Eray Atalı ile iyi bir ekip oluşturduklarını söyledi. Milli takımın BELPA Buz Sarayı'nda çalıştığını anlatan Kousivuori, 'Kampımızda kişisel gelişimden ziyade takım taktiği üzerine çalışmalar yaptık. Açıkçası iyi bir hazırlık süreci oldu.' ifadelerini kullandı.

Sezon içinde rakipleriyle uluslararası maçlar yapmadıklarını ve bu nedenle yakından tanıma fırsatı bulamadıklarına değinen Kousivuori, 'Kategorimiz 18 yaş altı olduğu için ülkelerin kadroları sürekli değişiyor. Bu kategoride bir yaş bile fark ettiği için rakip kadrolara hakim olmak çok da mümkün değil. Şampiyonada şansımızın yüksek olduğuna inanıyorum ama yine de diğer takımlarla ilgili teknik araştırmalar yapacağız. Buna göre de belli stratejiler oluşturacağız. Şampiyonada bizim için en iyisi olanı alacağız.' diye konuştu.

- 'Hedefimiz altın madalya'

Jukka Kousivuori, her ülkenin şampiyonaya altın madalya alabilmek için geldiğinin altını çizerek, kürsünün en üstünü hedeflediklerini dile getirdi.

Güçlü rakiplerle karşılaşacaklarını ve kıran kırana maçlar olacağına inandığını belirten Kousivuori, şöyle devam etti:

'Biz de tabii ki aynı mantıkta mücadele edeceğiz. Hedefimiz altın madalya. Eğer herkes istediğimiz gibi oynarsa, kendinden bir şeyler verir ve bazı bedeller öderse şampiyonluğa ulaşacağımıza inancım tam. Günden güne daha iyiye gidiyoruz. Sistemimizin oturup oturmadığını görebilmek için maç yapmamız gerekiyor. Maçlara çıktıkça ve oyunculara bunlarla ilgili geri bildirim verdikçe sistemimizin daha da gelişeceğine inanıyorum.'

- 'Geniş bir oyuncu havuzumuz yok'

Fin antrenör, özellikle milli takım düzeyinde daha çok uluslararası maç yapmaları gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Türkiye liginin oyuncu gelişiminde çok fazla etkili olduğunu düşünmüyorum. Takım sayısının artması gerekiyor. Bu da beraberinde lig kalitesinin artmasını sağlayacak. Uluslararası düzeyde daha çok özel turnuvaya katılmalıyız. Bunu sağlayabilirsek, gelişimimizin daha hızlı ve kalıcı olacağını düşünüyorum.'

- Ege: 'Takım arkadaşlarımla kardeş gibi olduk'

18 Yaş Altı Milli Takımı'nın kaptanı Ege Ulaş ise yoğun bir kamp dönemi geçirdiklerini ve günde çift antrenman yaptıklarını belirterek, 'Geçen yılın üzerine kattığımızı düşünüyorum. Bu da başarıya giden yolda bize yardımcı olacak.' dedi.

Şampiyonaya fiziksel, mental ve taktik olarak iyi hazırlandıklarını dile getiren genç oyuncu, 'İki yıl önce alt klasmandan yükseldik. Geçen sene ise şampiyonanın finalinde kaybettik. Bu da üst üste klasmana yükselen ilk takım olma şansımızı elimizden aldı. Bizim için büyük bir kayıptı. Yine de elde edilen ikincilik, bizi gelecek adına mutlu etti.' diye konuştu.

Tayvan'da güçlü rakiplerin kendilerini beklediğini anlatan Ege, bu sene şampiyonada daha ne yaptığını bilen, daha oturmuş bir kadroyla mücadele edeceklerini söyledi.

Şampiyonada Çin ve İsrail'in en güçlü rakipleri olduğunu ifade eden milli sporcu, şunları kaydetti:

'Bu sene, geçen şampiyonaya oranla biraz daha disiplinli bir kadroyla gidiyoruz. İsrail, gerçekten iyi bir rakip çünkü oyuncularını ABD'den topluyor. Ancak tam bir takım olamıyorlar çünkü birbirlerini iyi tanımıyorlar. Neredeyse şampiyonada takım olmaya çalışıyorlar. Çin, geçen sene üst klasmandan düşen güçlü ve iyi bir kadroya sahip. 20 Yaş Altı Şampiyonası'nda onlarla final oynamış ve kazanmıştık. Gerçekten zor bir maçtı ve kazanmayı başarmıştık. Bu sene de çok zor olacağını biliyoruz. Bulgaristan ise önemli rakibimiz diyebilirim. Geçen sene yapılan Dünya Şampiyonası'nın finalinde onlara yenilmiş ve bir ilki başarmayı kaçırmıştık. Bu sene umuyorum ki tam tersi bir senaryo olacak.'

Kaynak: AA