Fethiyespor'da Başaran Dönemi Bitti

Fethiyespor’a büyük ümitlerle play-off oynatabilmesi için getirilen teknik direktör Akif Başaran, Fethiyespor’un Konya Anadolu Selçukspor’a 2-0 yenilmesinin ardından istifa etti.

Fethiyespor yönetim kurulu karşılaşmanın ardından başkan Okan Uysal Yönetiminde toplanıp Akif Başaran’ın istifasını görüşüp kabul etti. Akif Başaran karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada taraftarın kendisine yönelik istifa seslerine ‘taraftarın tepkisi normal. Daha önce Hacettepe maçından sonra istifa düşüncemi gündeme getirmiştim. Ancak yönetim kabul etmemişti” dedi.

Fethiyespor’un Konya Anadolu Selçukspor’a kendi evinde 2-0 yenilmesinin ardından ateş hattına düşmesi taraftarları öfkelendirdi. Fethiyespor’un yediği 2’nci golden sonra taraftarların Akif Başaran için istifa sesleri yükselince yönetim kurulu başkan Okan Uysal yönetiminde toplanıp 2 saat süren görüşme yaptı. Bu sırada Akif Başaran’ın istifa dilekçesi gündeme getirildi.

Yönetim kurulu Akif Başaran ve teknik kadrosunun istifasını kabul etti.

Fethiyespor Başkanı Okan Uysal, Fethiyespor’un ateş hattından kurtulması için gereki çalışmaların yapıldığını belirterek teknik kadro açısından kan değişikliğine gidileceğini, söyledi.

Yönetim kurulunun toplanarak Akif Başaran’ın istifasını kabul ettiğini söyleyen başkan Okan Uysal takımın teslim edileceği teknik direktörün bugün yarın açıklanabileceğini kaydetti.



Öte yandan Fethiyespor’da tam 15 karşılaşmada teknik direktör olarak sahaya çıkan Akif Başaran, 7 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Başaran Konya Anadolu Selçukspor’a 2-0’lık yenilginin ardından gazetecilerin sorularına cevap verdi.

Akif Başaran maçla ilgili olarak; “Söylenecek bir şey yok. İlk yarı iyi oynadık ama ikinci yarıda çok kötü bir oyun ortaya koyduk. Dolayısıyla da güle güle gol yedik. Önümüzde 7 tane maç var. Her şey olabilir. Hafta sonu Nazilli maçı var. Son dakikalarda fiziksel ve psikolojik faktörler etkili oluyor. Oyuncular moral olarak çok kötü bir duruma girdi. Zaten haftalardır kazanamıyor. Onunda verdiği yükle fiziksel faktörler tamamen ortadan kalktı” dedi.

Gazetecilerin taraftarların istifa istekleri üzerine Başaran; “Haftalardır kazanamıyoruz. Taraftarın tepkisi normal. Daha önce Hacettepe maçından sonra istifa düşüncemi gündeme geldi. Ama yönetim kabul etmedi. Tekrar gerekirse oturup, konuşuruz” diye konuştu.



Akif Başaran ile 15 hafta sahaya çıkan Fethiyespor, Tepecikspor,Karagümrük, bucaspor ve Ofspor karşılaşmalarını kazanırken; Zonguldak Kömürspor, Anadolu Üsküdar, Keçiören ve Kahramanmaraş maçlarını berabere bitirdi. Erzurumbüyükşehir, Kocaeli Birlikspor, Sivas Belediyespor, Pendikspor, Hacettepe, Amed Sportif ve Konya Anadolu Selçukspor maçlarını kaybetti. Lacivert Beyazlılar Akif Başaranla 15 maçta 16 puan toplarken 21 puan kaybetti. Fethiyespor sezona teknik direktör Enver Ataçocuğu ile başlamıştı.

Kaynak: İHA