Aboubakar'ın Boşluğunu Taraftar Doldurdu

Beşiktaşlı futbolcu Aboubakar’ın kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakmasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar devreye girdi ve takımlarına verdikleri muhteşem destekle çeyrek finalin kapılarını araladı.

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanşında Beşiktaş, Olympiakos’u konuk etti. Siyah-beyazlı takımın 4-1’lik skorla kazandığı maçta Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükseldi. Karşılaşmaya siyah-beyazlı taraftarlar damga vurdu.

Maç hızlı başladı

Karşılaşmada 10’ncu dakikada Vincent Aboubakar ve 22’de Ryan Babel’in golleriyle siyah-beyazlı takım maça fırtına gibi başladı.

Ardından 31’nci dakikada Yunan ekibinden Elyounoussi skoru 2-1’e getirdi. Maçın en kritik anı ise 39’ncu dakikada rakibine kafa atan Vincent Aboubakar’ın kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla yaşandı.

11’nci adam taraftar oldu

Kamerunlu forvetin kırmızı kart görmesiyle birlikte adeta siyah-beyazlı taraftarlar ecel terleri dökmeye başladı.

Olympiakoslu futbolcular 10 kişi kalan Beşiktaş kalesini abluka altına alırken, siyah-beyazlı 40 bin taraftar devreye girdi. 10 kişi kalan takımına desteklerini bir an olsun esirgemeyen Beşiktaşlılar sahada olmasa da tribünden sesleriyle takımlarına 11’nci adam desteğini verdiler. Bir an olsun susmayan ve takımlarından desteklerini çekmeyen Beşiktaş taraftarına en güzel hediyeyi skoru 3-1’e getiren Ryan Babel ve ardından 4-1’e getiren Cenk Tosun verdi.

Beşiktaş’ın Olympiakos’u 4-1’lik skorla devirip tarihi bir maça imza attığı karşılaşmanın ardından tribünler boşalmadı. Siyah-beyazlı taraftarlar futbolcuları tribüne çağırarak çeyrek final sevincini paylaştılar.

Kaynak: İHA