Trakya Birlik Sporcuları Uluslararası Arenada Başarıya Doymuyor

45’inci Yaşar Doğu Serbest Güreş Şampiyonasında 3 altın, 1 bronz ve 2 beşincilik alan Trakya Birlik sporcuları her yıl olduğu gibi Türkiye’yi uluslararası arenalarda başarıyla temsil edeceklerini kanıtladı.

Trakya Birlik Spor Kulübünden yapılan açıklamada, 55 kiloda Bediha Gün, 63 kiloda Hafize Şahin, 75 kiloda Yasemin Adar altın madalya kazanırken, 63 kiloda Sinem Topçu bronz madalya, 53 kiloda Burcu Kebiç ve 60 kiloda Gamze Nur Adakan’ın da 5’inci olduğu bildirildi.

İstanbul’da bu yıl 45’incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvasında kulüp sporcuları büyük başarılar elde ederken 2-7 Mayıs Tarihlerinde Sırbıstan’ın Novi Sad kentinde yapılacak olan Büyük Bayanlar Avrupa Şampiyonası öncesi iyi bir hazırlık turnuvası geçirerek aldıkları madalyalarla iddialı olduklarını gösterdi.

Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel, "Bu yıl 45’incisi düzenlenen Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvasına her yıl olduğu gibi dünyanın sayılı ülkelerinden en başarılı sporcular katılmakta. Kulübümüz sporcuları uluslararası arenalarda kendilerini ispat etmiş güreşçiler. Bilindiği üzere 2016 yılında Rio Olimpiyatlarına kulübümüzden 4 sporcu katılmış ve yine kulübümüzden Büyük Bayanlar Güreş Tarihinde bir ilk olarak Büyükler Avrupa Şampiyonu çıkarmış bulunmaktayız. Trakya Birlik Spor Kulübü olarak bizlere her türlü desteği esirgemeyen Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Rafet Sezen ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Üyelerine, Trakya Birlik Genel Müdürü Sayın Hakan Çalen’e teşekkürü bir borç bilirim" dedi.

Kaynak: İHA