Tatvanlı Sporcular Türkiye Şampiyonasına Hazır

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki sporcular, yaklaşık 6 aydır Muaythai Türkiye Şampiyonası için hazırlanıyor.

Türkiye Muaythai Federasyonu tarafından 16 - 27 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılacak olan Şehit Polis Fethi Sekin Büyükler ve Gençler Türkiye Şampiyonası hazırlıklarını tamamlayan Tatvan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Muaythai Takımı, büyük şampiyonaya 21 sporcu ile katılım gösterecek. Tatvan kapalı spor salonunda Takım Antrenörleri Ömer Uğur gözetiminde yaklaşık 6 aydır şampiyona için hazırlık yapan sporcular, başarı elde etmek için ter döküyor.

Açıklamalarda bulunan Takım Antrenörü Ömer Uğur, hedeflerinin yeni Türkiye şampiyonlukları kazanmak olduğunu söyledi.

Geçen yılki şampiyonada 5 Türkiye şampiyonluğu elde ettiklerini, bu yıl da bu sayının çok üstünde bir şampiyonluk elde etmeyi hedeflediklerini kaydeden Ömer Uğur, “Geçen yılki şampiyonada 5 Türkiye şampiyonu çıkarmıştık. Bu yılki hedefimiz ise sadece büyükler ve gençler kategorilerinde geçen yılın üzerinde bir başarı yakalamaktır. Ondan sonra bu yılın ağustos ayında yapılacak olan Minik Yıldızlar Türkiye Şampiyonasında da hedefimiz bunu katlamaktır. Bu anlamda bu şampiyonaya çok iyi hazırlandık. Yaklaşık 6 aydır sadece bu şampiyonaya hazırlanıyoruz. Özellikle son bir aydır bazı günler çift antrenman yapıyoruz. Bu şampiyonanın en önemli amacı ise Muaythai milli takımını yeniden kurmaktır. Bunun için bu şampiyonada şampiyon olan sporcularımız hem milli takıma girme şansı yakalamış olacak hem de gerek ülkemizi ve gerekse ilimiz ve ilçemizi temsilen büyükler kategorisinde Belarus’ta, gençler ise Thailand’ta yapılacak olan Muaythai Dünya Şampiyonasına katılmaya hak kazanacak. Ben bu vesile ile tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Daha öncesinde katıldığı şampiyonalarda birçok derece elde eden Turgut Dağdağan ise, şampiyonada 75 kilo B klasta yarışacağını belirterek, “Daha öncesinde birçok derecem var. İnşallah bu şampiyonada da bu derecelerimi şampiyonlukla taçlandırmak istiyorum” dedi.

Sporculardan Gamze Korkmaz ise, genç bayanlar 48 kiloda yarışacağını ifade ederek, hedefinin önce Türkiye, sonrasında ise dünya şampiyonluğu olduğunu, bunun içinde çalışmalarına aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

Sporculardan Enis Karakoyun da, uzun zamandan beridir şampiyonaya hazırlık yaptığını vurgulayarak, takım halinde büyük bir başarı sağlayacaklarına inandığını ifade etti.

Şampiyonaya gençler kategorisi 67 kiloda katılacak olan Kadir Yeniil ise, “Çok yoğun şekilde çalışıyoruz. İnşallah hedefimiz şampiyonluk. Bunun için de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bunun sonucunda da ilçemize yeni başarı gururları yaşatacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA