'Siyasi Ambargoyu Spordaki Başarılarımızla Aşmaya Çalışıyoruz'

Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası'nı kazanan Yakın Doğu Üniversitesi, ligde ve Avrupa'da da mutlu sona ulaşmayı hedefliyor Başantrenör Kalaycıoğlu:'Elde ettiğimiz ve edeceğimiz başarılar, KKTC açısından da çok önemli, çünkü siyasi anlamda bir ambargo söz konusu. Bu ambargoyu, spordaki başarılarımızla aşmaya çalışıyoruz' '(FIBA Kadınlar Avrupa Kupası) Dört takımımızın yarı finale kalarak, kupanın Türkiye'ye gelmesinin kesinleşmesi federasyonumuzu da gururlandırıyordur. Emeği geçen 4 kulübümüzü de tek tek kutluyorum. Gerçekten Türk takımları, Avrupa Kupası'na damga vurdu' 'Yakın Doğu Üniversitesi olarak ligde ilk hedefimiz, normal sezonu zirvede tamamlamak'

SEZGİN PANCAR - Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi ekiplerinden Yakın Doğu Üniversitesi'nin başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu, elde ettikleri ve edecekleri başarıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) açısından da çok önemli olduğunu belirterek, 'Siyasi ambargoyu spordaki başarılarımızla aşmaya çalışıyoruz.' dedi.

Türkiye Kupası'nı kazanan, FIBA Avrupa Kupası'nda yarı finale yükselen ve Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde lider durumda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'nin başantrenörü Kalaycıoğlu, İçel Büyükşehir Belediyespor ile ligde yapacakları maç öncesi AA muhabirine açıklamada bulundu.

Yarıştıkları tüm kulvarlarda mutlu sona ulaşmayı hedeflediklerini anlatan deneyimli başantrenör, 'Elde ettiğimiz ve edeceğimiz başarılar, KKTC açısından da çok önemli, çünkü siyasi anlamda bir ambargo söz konusu. Bu ambargoyu, spordaki başarılarımızla aşmaya çalışıyoruz.' diye konuştu.

KKTC'yi de en iyi şekilde temsil etmek istediklerini aktaran Kalaycıoğlu, 'Takımımız tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandı. Aynı zamanda Avrupa Kupası'nda da finale doğru yürüyor. Kupayı almak için final oynamaya uğraşacağız. Eğer bunu gerçekleştirirsek Yakın Doğu Üniversitesi'nin de en güzel şekilde reklamı yapılmış olacak.' ifadelerini kullandı.

- 'Türk takımları, Avrupa Kupası'na damga vurdu'

Zafer Kalaycıoğlu, FIBA Avrupa Kupası'nda 4 Türk takımının yarı finale kalmasının gurur verici olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

'Dört takımımızın yarı finale kalarak, kupanın Türkiye'ye gelmesinin kesinleşmesi federasyonumuzu da gururlandırıyordur. Emeği geçen 4 kulübümüzü de tek tek kutluyorum. Gerçekten Türk takımları, Avrupa Kupası'na damga vurdu. Bu, ligimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Biz her zaman ligimizin, Rusya ve Fransa ile beraber Avrupa'da ilk 3'te olduğunu iddia ediyoruz. Bu iddiamızı da gerçekleştirmiş olduk. Hem biz hem de Bellona AGÜ, çeyrek finalde önemli iki Fransız takımını eledik. Avrupa'da Türkiye'nin gücünü gösterdiğimiz için de mutluyuz ve gururluyuz.'

- 'Hedefimiz, normal sezonu zirvede tamamlamak'

Ligdeki zirve yarışıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Kalaycıoğlu, 'Yakın Doğu Üniversitesi olarak ligde ilk hedefimiz, normal sezonu zirvede tamamlamak. Zor bir hedef, çünkü bütün takımlar birbirine çok yakın. Biz de bu takımlar arasından sıyrılarak liderliğe geldik. Normal sezon sonunda da bu konumda bulunarak play-off'lara katılmak istiyoruz ki bütün maçlarda ev sahibi olma avantajını yakalayalım.' şeklinde görüş belirtti.

Kalaycıoğlu, ligde yarın karşılaşacakları İçel Büyükşehir Belediyespor'un sakatlık sorunları bulunsa da güçlü bir ekip olduğunu vurgulayarak, karşılaşmayı kazanarak önemli bir engeli aşmak istediklerini sözlerine ekledi.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin tecrübeli oyuncusu Kuanitra Holingsvorth ise Türkiye liginin kalitesine vurgu yaparak, 'Türk takımlarının Avrupa Kupası'nda son 4'e kalmasından dolayı çok heyecanlıyız. Yarı finaldeki diğer takımlarla daha önce oynadık. Şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu bizim için daha çok mental açıdan bir sınav olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA