Sivas Belediyesinden Salon Sporlarına Destek

Sivas Belediyesi, kentte sporun gelişimi ve gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak okulların katılacağı salon sporları turnuvası gerçekleştirecek.

Sivas Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Sami Aydın, kentte görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ile Kütük Ev’de bir araya geldi.

Son yıllarda eğitim alanında önemli çalışmalar yapıldığına işaret eden Aydın, okullar arası spor müsabakalarını destekleyeceklerini belirtti.

Bu kapsamda bazı turnuvalar düzenleneceğini ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

'Çocuklarımızı, gençlerimizi spora yönlendirerek değerli öğretmenlerimizi onurlandırmak için voleybol ile başlayan geleneksel olmasını hedeflediğimiz turnuvamız yapılacak. Eksiklerinizin olduğunu biliyoruz ve sizlere elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız. Geçen yıl çok sayıda okulumuzun çevre düzenlemesi yapıldı. Aynı zamanda Sayın Bakanımızın bu konuda bize açık çeki var. Eksiği olan okulların eksiklerini de tamamlamaya çalışıyoruz. Sporda tesis konusunda önemli gelişmeler var. Özellikle kapalı spor salonları konusunda eksiklikler olduğunu duyuyoruz. Bu noktada Karşıyaka bölgesinde sporun her çeşidini içine alan bir spor kompleksi yapmayı hedefliyoruz. Sivas her alanda olduğu gibi spor anlamında da gelişmeye devam edecek. Sivasspor'un gelecek sezon Süper Lig'de olacağına inanıyoruz. Öte yandan Belediyespor'un play-off şansı devam ediyor. Onu da TFF 1. Lig'e çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah sizlerin özverisi bizlerinde katkısıyla Sivas daha da iyi yerlere gelecektir diye ümit ediyorum.'

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise gençleri zararlı alışkanlıktan kurtarmanın bir yolunun da spor olduğunu belirterek, bu sebeple iş birliği yapmak isteyen her kurumla protokol yaptıklarını aktardı.

Toplantıya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç ve beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Kaynak: AA