KYK Spor Turnuvaları Başlıyor

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca düzenlenen turnuvalarla, yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını daha verimli geçirmeleri amaçlanıyor.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen spor turnuvaları başlıyor.

KYK Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, yurtlarda barınan gençlerin serbest zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlamak, spora ilgilerini artırmak ve öğrenciler arasındaki iletişimi geliştirmek amacıyla ülke genelinde sportif turnuvalar düzenlenecek.

Spor turnuvaları, futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve geleneksel Türk okçuluğu dallarında yapılacak.

Futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisi turnuvalarında kentler, yurtların yarışı sonrasında birinci takımla, iller arası turnuvaya katılacak. 17-28 Nisan'da 8 ayrı grupta gerçekleştirilecek iller arası turnuva sonrasında, grup birincileri Türkiye finallerinde şampiyonluk mücadelesi verecek. Grup elemeleri sonucunda birinci gelen takımların katılımıyla Türkiye finalleri 8-14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Buna göre, KYK basketbol turnuvası Eskişehir, futbol Düzce, voleybol İstanbul, masa tenisi turnuvası Bursa'da yapılacak.

Öte yandan, satranç turnuvası 3-6 Nisan'da Afyonkarahisar, geleneksel Türk okçuluğu turnuvası ise 8 ve 9 Mayıs'ta Ankara'da düzenlenecek.

Turnuvalarda dereceye giren öğrenci ve takımlara çeşitli ödüller verilecek.

Kaynak: AA