İpekoğlu Açıklaması 'Elazığspor Maçı, Deplasmanda Oynayacağımız En Zor Maç'

Adana Demirspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, “Elazığspor maçı deplasmanda oynayacağımız en zor maç” dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, düzenlediği haftalık basın toplantısında ligin 24. haftasında berabere kaldıkları Manisaspor maçını talihsizlik olarak nitelendirdi. İpekoğlu, “Bir saha maçından 3 puansız ayrıldık. Maçtan sonrada konuştuk. İyi oynadık pozisyonlar ürettik, bunun yanında pozisyonlar verdik. Hemen hemen elimizdeki ofansif anlamda kaç tane oyuncumuz varsa onları saha içerisinde kulandık ama maalesef ikinci golü bulamadık” diye konuştu.



Elazığspor maçı deplasmanda oynayacağımız en zor maç”

Ligin 25’nci haftasında pazar günü Elazığ Atatürk Stadyumu’nda oynayacakları Elazığspor maçı hakkında da bilgiler veren Adana Demirspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, şunları söyledi:

Elazığspor, bence devre arası Manisaspor ile birlikte kadrosuna dahil etmiş olduğu yeni oyuncular ile birlikte güçlü bir takım haline geldi. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Belki de deplasmanda oynayacağımız en zor maç diye düşünüyorum. Ama bugüne kadar özelikle deplasmanlarda oynamış olduğumuz birçok maçtan puan ya da puanlarla döndük. İnşallah başaracağımızı düşünüyoruz bu vermiş olduğumuz kaybettiğimiz puanları deplasman maçlarında telafi etmek zorundayız.”

Sözlü: "Şanssız maçlar geçiriyoruz"

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adana Demirspor Kulüp Başkanı Sedat Sözlü de Balıkesir maçındaki sıkıntının devam ettiğini belirterek, “Maalesef Balıkesirspor maçındaki sıkıntımız burada da devam ediyor. Çok gol kaçırıyoruz. Girdiğimiz pozisyonlarda ya kaleci devleşiyor ya bizim oyuncular kaçırıyor. Şanssız maçlar geçiriyoruz. Mesela Şanlıurfa maçı istediğimiz şekilde sonuçlandı. Zor bir maçtı” dedi.



"Gazozuna maç oynamak istemiyoruz"

Gazozuna maç oynamak istemediklerini belirten Başkan Sözlü, “İddiasız bir takım hüviyetinde olmak istemiyoruz. Oyuncularım da bunun farkında bizler de bunun farkındayız. Biz çıkıp o maçta 10’da 10 yapmak için uğraşacağız. Hiçbir şeyin olması imkansız değildir. Görüyorsunuz Giresunspor 6’da 6 yaptı zirvede bugün. Ligde 3. konumda. Biz neden yapmayalım 6’da 6 10’da 10 olur olmaz değil ben takımıma çok güveniyorum. İnşallah önümüzdeki Elazığ maçını kazanıp ardından içerideki maçlarımızı da kazanıp hedefimize gitmek istiyoruz. Hedefsiz kalmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Adanaspor Turbeyler taraftar grubu lideri Refik Gül’ün eşinin vefat etmesiyle ilgili “Acının rengi olmaz diyoruz biz. Refik’in acısı da Adanaspor’un acısı da bizim acımızdır” diyen Adana Demirspor Başkanı Sözlü, bu acı olay ile Adanaspor ve Demirspor taraftarlarının yıllar sonra bir araya gelmesiyle ilgili olarak şunları kaydetti:

Adanaspor başarılı olduysa bunda katkımız çok diye ben defalarca söyledim. Niye? Biz rekabet ortamını artırdık geçen yıl. Adana Demirspor’un ambiyansı, seyirci atmosferi, kamuoyundaki gücü bilinen bir gerçek zaten. ‘Adana Demirspor’un yaptığını neden biz yapmayalım’ dedi ve o şekilde aldı başını gitti. Bunda çok katkımız olduğunu düşünüyorum. Adana Demirspor’a geldikten sonraki duruşumuzla rekabeti artırdığımı düşünüyorum. Hem de Adanaspor ile Demirspor arasındaki düşmanlık demiyorum asla, tatlı rekabeti diyorum olumlu seviyede kullanma noktasında bizler bu duruma getirebildiysek ne mutlu bize.”

Kaynak: İHA