Çubuklu Judocu Koçyiğit'in Başarısı

Türkiye Judo Federasyonu Ankara İl Temsilciliği tarafından organize edilen Okullar Arası Judo Ankara Turnuvası'nda Çubuklu Hatice Koçyiğit, 48 kiloda şampiyon oldu.

Turnuvada Bekir Yılmaz Ortaokulu adına mücadele eden sporculardan Hatice Koçyiğit, il birincisi olarak altın madalya kazanırken, Türkiye Judo Şampiyonasında Ankara'yı temsil etme hakkı elde etti.

Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Judo Takımı Antrenörü Ahmet Koçyiğit, yaptığı açıklamada, kızı Hatice Koçyiğit'in 48 kiloda Ankara şampiyonu olduğunu söyledi.

Sporcusunun Türkiye şampiyonasında Ankara'yı temsil etme hakkını elde ettiğini kaydeden Koçyiğit, sporcularına maddi ve manevi destek olan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ve okul yönetimine teşekkür etti.

Koçyiğit, ilçelerinde daha çok sporcu yetiştirmek için mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

'Turnuvaya Ankara'nın 25 ilçesinden çok sayıda okul katıldı. Biz de ilçemizden 10 sporcu ile turnuvaya katıldık ama bizim açımızdan gerçekten zorlu bir mücadele oldu. Turnuva sonunda bir sporcumuz da olsa Ankara şampiyonluğunu alması bizi çok mutlu etti. Bu başarıyı tüm halkımıza armağan ediyoruz. Biz belediyenin bize verdiği destekle ilçemizde çok sayıda sporcu yetiştirmek istiyoruz. Ben buradan hem gençlerimize hem de ailelerimize spora gönül vermeleri çağrısında bulunuyorum. Elde edeceğimiz başarılarla ilçemizin adını en iyi şekilde duyurmak amacımız.'

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise imkanları çerçevesinde ilçelerindeki tüm sporculara destek olmaya çalıştıklarını söyledi.

Elde ettiği başarıdan dolayı Hatice Koçyiğit'i tebrik eden Acehan, 'Ben öncelikle sporcumuzu ve ailesini kutluyorum. Ben daha çok gencimizin spor yapmasını ve daha çok gencimizin başarılı olmasını arzuluyorum. Bu nedenle de tüm gençlerimizi spor yapmaya davet ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA