Arkas Spor'da İlk Hedef 12'Li Play-Off Turu

Bu sezon CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez mücadele eden Arkas Spor, ikinci defa Dörtlü Final'e kalma yolunda 12'li playoff turu ilk maçında yarın Dinamo Moskova'yı konuk edecek Arkas Spor Antrenörü Hoag: 'Dinamo Moskova çok güçlü bir takım ama eksik yönleri de var, bunları kullanmaya çalışacağız' 'Yenebileceğimiz bir takımla karşılaşacağız'

ALİ KORKMAZ - CEV Erkekler Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu ilk maçında yarın Rus ekibi Dinamo Moskova'yı konuk edecek Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag, 'Dinamo Moskova çok güçlü bir takım ama eksik yönleri de var, bunları kullanmaya çalışacağız.' dedi.

CEV Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun ikinci sırada tamamlayan ve 12'li play-off turunda Rus ekibi Dinamo Moskova ile eşleşen Arkas Spor, turun ilk maçında rakibini yarın saat 19.00'da Atatürk Voleybol Vestel Venus Arena'da konuk edecek.

Müsabakada Azerbaycan'dan Eldar Aliyev ile Bosna Hersek'ten Sinisa Ovuka görev yapacak. Mavi-beyazlı ekip, rövanş maçını ise 21 Mart Salı günü Moskova'da yapacak. Arkas Spor, turu geçmesi halinde 6'lı play-off turunda İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Recycling Volleys eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

- Avrupa'da 90. randevu

Avrupa kupalarında 90. maçına çıkacak Arkas Spor, daha önceki 89 karşılaşmada 53 galibiyet elde etti, 36 yenilgi aldı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6. kez mücadele eden Arkas Spor, 2012'de dörtlü finale yükselerek, bunu başaran ilk Türk takımı olmuştu.

Mavi-beyazlı ekip, daha önce 2011-2012, 2012-2013 ve geçen yıl gruptan çıkmayı başarmıştı

- ' Son maçlarda sıkıntı yaşadığımız bir gerçek'

Arkas Spor Antrenörü Glenn Hoag, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun boylu ve tekniği yüksek oyunculardan kurulu Dinamo Moskova'nın gerçekten çok güçlü bir takım olduğunu söyledi.

Serviste, blokta ve hücumda etkili bir ekiple karşılaşacaklarını kaydeden Hoag, şöyle konuştu:

'Kendi liglerinde 2. sıradalar. Son maçlarda sıkıntı yaşadığımız bir gerçek ama Halkbank karşısında iyi oynadık. Kötü oynadığımız ve kaybettiğimiz maçlardan sonra takımın reaksiyon göstermesini istiyorduk, takım reaksiyon gösterdi ama sonunu getiremedi. Önümüzdeki dönemde takım üzerine koyacaktır. Dinamo Moskova çok güçlü bir takım ama eksik yanları da var, bunları kullanmaya çalışacağız. Rakibimiz tecrübeli oyunculardan kurulu, hepsi üst seviyede ve milli takımda oynuyor.'

- 'Yenebileceğimiz bir takımla karşılaşacağız'

Hoag, 12'li play-off turundaki tüm takımların çok güçlü olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Rakibimiz şu olsaydı diyebileceğimiz takım yok. Herkes grup aşamasını geçti, baktığımız zaman ligin favorilerinden biriyle eşleşmedik, yenebileceğimiz bir takımla karşılaşacağız. Böyle ikili maçlarda en önemli şey ilk müsabaka. İlk maçta çok iyi oynamak önemli. İlk maçta bütün gücümüzle saldırmamız, baskı yapmamız lazım ki maçtan iyi sonuç alalım ve ikinci maça avantajlı çıkalım.'

Kaynak: AA