Aralarındaki Bağ Şaşırtıyor

Artvin’de yaşayan Ulaş Gülseçkin ile "Tayfun" ismini verdiği boğası arasındaki sevgi bağı görenleri hayrete düşürüyor.

4 yaşından beri bir çocuk gibi beslediği Tayfun isimli boğasıyla arasında büyük bir sevgi bağı oluşan Ulaş Gülseçkin, boğanın kendisine karşı gösterdiği sevgiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor. Gülseçkin’in ‘Boğa Güreşlerinin Şampiyonlar Ligi’ diye tanımladığı 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasındaki Kafkasör Boğa Güreşleri’ne hazırlanan Tayfun günde 10 kilometre koşarak spor yapıyor. Sporlarda kendisine eşlik eden sahibi Gülseçkin’den ise 1 dakika bile ayrılmıyor. Gülseçkin’in öpüp kokladığı boğası Tayfun, sahibi zıplayınca onun taklidini yaparak zıplıyor, sahibi koşunca o da koşuyor.

"BENİMLE ZIPLIYOR"

Boğası Tayfun’u kuru üzüm ve pekmezle beslediğini dile getiren Gülseçkin “Beni sevmesinin sebebi ben onunla ilgileniyorum, o da benimle ilgileniyor, kafam dağılıyor. Ben yanına gidince ’haydi oğlum zıplayalım’ diyorum, o da benimle birlikte zıplıyor. İnsan gibi aklı var ben buna inanıyorum” dedi.

Boğasının Kafkasör Boğa Güreşleri’ne hazır olduğunu dile getiren Gülseçkin “Dedelerden gelme bir sevgi olan boğa güreşlerine hazırlanıyoruz. 4 yaşındayken aldım ben Tayfun’u, getirdim buraya, her şeyi ile ben ilgilendim. Bakımı, sporu, yemesi içmesiyle ben ilgilendim. Kafkasör Meydanı bizim şampiyonlar ligimizdir. Mazisi çok eskidir. Şampiyonlar Ligi’nde inşallah şampiyon olacak” ifadelerini kullandı.

(Hasan Fehmi Demir / İHA)

Kaynak: İHA