TPFD'den Fiziki Saldırılara Tepki

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği:'Futbolun olmazsa olmazı futbolculara karşı, son zamanlarda fiziki saldırıların gerçekleşmesi son derece üzücüdür'.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği, futbolculara karşı son zamanlarda yapılan fiziki saldırılara tepki göstererek, 'Futbolun olmazsa olmazı futbolculara karşı, son zamanlarda fiziki saldırıların gerçekleşmesi son derece üzücüdür.' açıklamasında bulundu.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneğinden (TPFD) yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlara takımların, son zamanlarda futbolda artan şiddete ve saldırılara dikkat çekmek için 'Öfkeyle değil, saygıyla güzeldir futbol' pankartı ile çıktıkları hatırlatıldı.

Bu bağlamda TPFD'ye destek veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile maçlardan sonra canlı yayında açıklamalarda bulunan futbolculardan Mehmet Topal, Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Olcay Şahan'a teşekkür edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

'Futbolun olmazsa olmazı futbolculara karşı, son zamanlarda fiziki saldırıların gerçekleşmesi son derece üzücüdür. Futbol, hepimizin sevdiği, değer verdiği bir oyun ve hep beraber değerli kalmasını sağlamalıyız. Maalesef, yaşanan şiddet olayları sadece Süper Lig ve TFF 1. Lig'de olmuyor.Süper Lig ve TFF 1.Lig, canlı yayın ve basın yoluyla doğal olarak gündeme gelirken, Spor Toto 2. ve 3. Lig'de maçların yayınlanmaması, basının ilgisinin az olması gibi sebeplerden dolayı yaşanan birçok üzücü olay gündeme bile gelmemektedir. Bu olaylar sadece tribünde ya da stat dışında yaşanan olaylar olarak kalmamaktadır. Daha üzücü olan, deplasmana giden takımların koridorlarda ve soyunma odası çevresinde taciz, hakaret ve saldırıya uğramasıdır.'

Açıklamada, futbolcuların birçok sorunu olduğu ve oyuncuların bu sorunları belli etmeden işlerini yaptıkları vurgulandı.

Kaynak: AA