Španski Mediji Açıklaması Arda Turan Dobio Ponude Dva Kluba İz Kine, Napušta Barcelonu

Arda ima problem sa minutažom u Barceloni. Nije uspio naći stabilno mjesto među prvih 11. Arda bi mogao iskoristiti ponudu iz Kine, o kojoj ranije nije razmišljao. Mogao bi potpisati veliki ugovor, objavio je El Mundo Deportivo

Španski mediji tvrde kako je turski fudbalski reprezentativac i član Barcelone Arda Turan (30) dobio ozbiljne ponude iz Kine, te da bi na kraju sezone mogao napustiti katalonski klub, prenosi Anadolu Agency .

U emisiji 'Esports Cope', na jednom španskom radiju, naveli su kako je Arda dobio ozbiljnu ponudu iz Kine koji bi mogao koristiti, a o 'odlasku Turčina' pisale su i sportske novine 'El Mundo Deprotivo' i 'Sport'.

'Arda ima problem sa minutažom u Barceloni. Nije uspio naći stabilno mjesto među prvih 11. Arda bi mogao iskoristiti ponudu iz Kine, o kojoj ranije nije razmišljao. Mogao bi potpisati veliki ugovor', objavio je 'El Mundo Deportivo'.

Novine 'Sport' navode kako je Arda, koji ima ugovor sa Barcelonom do 2020. godine, dobio ozbiljne ponude od dva kineska kluba, te da na njih gleda pozitivno.

'Arda je ove sezone odigrao 29 utakmica, postigao 13 golova i sedam puta asistirao. Iako statistika pokazuje da je ovo jedna od njegovih najuspješnih sezona, to nije dovoljno za Barcelonu. U tom smislu, Arda sada može ozbiljnije gledati na ove ponude obzirom da su privlačne u materijalnom smislu', piše Sport.

Arda Turan je karijeru započeo u turskom Galatasarayu, a 2011. godine prešao je u španski Atletico Madrid. Nakon četiri godine provedene u glavnom gradu Španije, Arda je 2015. godine potpisao za Barcelonu.

Kaynak: AA