Engelli Sporcular, Engelsiz Sporcularla Spor Yaptı

İçel Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturmak için yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek, “Sporda Biz Engel Siz” sloganı ile engelli bireylerin spor yapmak için engeli olmadığını ve tek engelin engelsiz bireylerin olumsuz düşünceleri olduğunu düzenledikleri etkinlikle gösterdi.

Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi spor salonunda gerçekleştirilen farkındalık çalışmasında engelli basketbol takımı, engelli masa tenisi oyuncuları ve engelli okçu sporcular, engelsiz bireylerle mücadele ederek, sporda var olduklarını ve spor yapmak için engelin olmadığını, sergiledikleri başarılı performansları ile kanıtladı. Etkinlikte engelli bireyler, Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile karşı karşıya gelerek, kıyasıya mücadele etti. Engeli olmayan öğrencilere, engelli eğitiminde kullanılan spor materyalleri ve farklı engelli gruplar için modifiye edilmiş spor branşlarını tanıtmak amacıyla düzenlenen farkındalık çalışması ile engelli bireylerin de sporun içinde yer alabildiği ortaya koyuldu. Engelli bireylere karşı toplumda var olan bakış açısını değiştirmenin amaçlandığı etkinliğe, 20 engelli sporcu katıldı.

Öğrencilerinin, engelli bireylerin başarısını görerek kendilerine örnek aldıklarını söyleyen Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi beden eğitimi öğretmeni Kazım Yılmaz, “Biz derslerde öğrencilerimize engelli arkadaşlarımızın sporda ne kadar başarılı olduklarını anlatmaya çalışıyorduk. Yapılan bu faaliyetle anlattıklarımızı perçinlemiş olduk ve bu farkındalık çalışması ile bazı şeylerin farkına vardılar. Öğrencilerim tek tek yanıma gelip çok güzel bir etkinlik olduğunu ve engelli bireylerin neler yapabileceklerine şahit olduklarını söyleyip teşekkür ediyorlar. Ben de Büyükşehir Belediyemize bu farkındalık etkinliğinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Engellilerin spor dalında bu kadar başarılı performans göstermelerini takdir ettiğini söyleyen Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Narin Deniz, “Sporda engelin olmadığını ve herkesin spor yapabileceğini bu proje ile öğrendim. Ben voleybolla ilgileniyorum ve herhangi bir engelim olmamasına rağmen bazen çok zorlanıyorum. Engelli arkadaşlarımız biraz önce basketbol oynadılar ve bunu zorlanmadan yaptılar. Eğer insan bir şeyleri başarmak isterse hiçbir engel onu durduramaz. Burhanettin Başkanımıza bu etkinlikten dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonunda Engelliler Dairesi Başkanı Hasan Celal Taş, katkılarından dolayı Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Perihan Leventoğlu’na çiçek hediye etti.

Kaynak: İHA