Anne - Baba Dostu Politikası Hayata Geçiriliyor

Danone, dünya çapındaki tüm çalışanları için standardize edilmiş Anne-Baba Dostu Politikası’nın hayata geçirileceğini açıkladı.

Danone dünya çapındaki tüm çalışanları için standardize edilmiş Anne - Baba Dostu Politikası’nı hayata geçiriyor. Danone CEO’su Emmanuel Faber, bu politikayla Birleşmiş Milletler Kadın İnisiyatifi - HeForShe tarafından Danone’nin çalışan kadınların desteklenmesi konusundaki faaliyetleri sebebiyle ’Öncü Tematik Şampiyon’ ödülüne layık görüldü.

Danone Türkiye, Çalışan Anneler Programı kapsamında Anne Baba Dostu uygulamaları hayata geçirerek ek annelik ve babalık izni, esnek çalışma saatleri, ilk gün hemşire hizmeti, mama desteği, yeni anneler arası iç koçluk programı ve süt sağma odaları uygulamaları ile kadınlara iş hayatında destek oluyor. Danone Türkiye’de anne babalara evden çalışma olanağı sunmanın yanı sıra yeni annelerin part time opsiyonları da olduğunu vurgulayan Danone Türkiye İş Destek Birimi IK Direktörü Pınar Çanakçı, yalnızca doğum izninden dönen annelerin değil, babaların da yasal izinlerine ek olarak 2 haftalık izin alabildiklerini dile getirdi. Çanakçı, ayrıca doğum izninden dönen annelerin işe adaptasyon sürecini hızlandırmayı amaçlayan İç Koçluk programını geliştirdiklerini belirtti.

Program kapsamında doğum izni sonrası işe dönen yeni anneler ile tecrübeli anneler bir araya getirilerek minimum üç ay süreyle gerçekleştirdikleri seanslar boyunca tecrübelerini paylaşıyorlar, destek alıyorlar. Yanı sıra yine aynı program kapsamında doğum izninden dönen annelere, yeni işe başlayan bir çalışan gibi bir haftalık oryantasyon programı hazırladıklarını da belirten Çanakçı, bu sayede yeni annelerin hem işe daha kolay adapte olduğunu hem de süreçte yaşadıkları zorlukları paylaşarak yalnızlık hissinin üstesinden geldiklerini aktardı. Çanakçı uygulamaları yaygınlaştırmak ve zenginleştirmek adına çalışan Danone Kadın Komitesi kurulduğunu ifade etti.

Kaynak: İHA