Görme Engelliler Satranç Öğreniyor

Malatya Gençlik ve Görme Engelliler Spor Kulübü Derneğince görme engelli kadın ve çocuklara yönelik satranç kursu açıldı.

Malatya Gençlik ve Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından görme engelli kadın ve çocukları spora yönlendirmek için satranç kursu açıldı.

Engelliler Spor Kulübü Başkanı Levent Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, kadın ve çocuk sporculara yönelik satranç kursunun başladığını belirtti.

Türkiye Görme Engelliler Satranç Turnuvası'nın 2017 şampiyonu Ünal Dönmez tarafından kursa katılan görme engellilere satranç eğitimini verildiğini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

'Kulübümüzün bu kursu düzenlemesindeki amaç sosyalleşmeye ihtiyacı olan görme engelli bireylerin bu sayede evlerinden çıkarak, toplumla kaynaşması ve öz güvenlerini spor aracılığıyla üst noktalara taşımak. Kursumuz Malatya Battalgazi Halk Eğitim ile ortaklaşa düzenleniyor. Kurs haftalık 10 saat ve toplamda 160 saat sürecek. Hedefimiz bu kurslarla önümüzdeki yıllarda Malatyalı şampiyonların sayısını zirveye ulaştırmak ve ili en iyi şekilde her alanda temsil etmek.'

Kaynak: AA