Taekwondo'da Kastamonulu Sporculardan Türkiye Üçüncülüğü

06-10 Mart tarihleri arasında Alanya Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonasında Kastamonulu sporcular büyük başarıya imza attı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığının 2017 faaliyet programında yer alan ve 06-10 Mart 2017 tarihleri arasında Alanya’da yapılan Türkiye Taekwondo Poomsae Şampiyonasına bin 200 sporcu katıldı.

Kastamonu Erişen Spor Kulübünden Kastamonu’yu temsil eden sporcular Tuğba Şengül ve Ebubekir Elmacı, Free Style 18 yaş ve üzeri Pair takımda zorlu rakiplerini geçerek Türkiye üçüncülüğünü elde ettiler.

Bronz madalyanın sahibi olan sporcular Tuğba Şengül ve Ebubekir Elmacı, “Antrenörümüz Murat Şengül’e ve bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dediler.

Kastamonu Erişen Spor Kulübü Antrenörü Murat Şengül ise, “Sporcularımı başarılarından dolayı kutluyorum. Free Style 18 yaş ve üzeri Pair’de 14 takım arasından zorlu rakiplerini geçerek Türkiye üçüncüsü olmayı başardılar. Bu yıl şampiyonanın erken tarihte yapılması nedeni ile hazırlıklarımız kısa sürdü. İnşallah önümüzdeki yıl başarı çıtamızı yükselteceğiz” diye konuştu.

Şengül, kendilerine desteklerini esirgemeyene Kastamonu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Erdoğan Akbıyık ile personeline teşekkür etti.

Alanya’da Türkiye üçüncülüğünü elde ederek büyük bir başarıya imza atan sporcuları ve antrenörü başarılarından ötürü kutlayan Kastamonu Taekwondo İl Temsilcisi İsmail Arıkan da, “İlimizi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Dereceye giremeyen sporcularımızdan elemeleri geçen ve finale kalanlar oldu. Ancak madalyaya ulaşamadılar. Bu sene müsabakanın her zamankinden erken tarihte yapılması da çalışma süresi bakımından yetersiz kaldı. İnşallah önümüzdeki yıl daha çok madalya alacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA