Hollanda'da Bulunan Tekvandoculardan Tepki

Hollanda Açık Tekvando Turnuvası için bu ülkede bulunan Türkiye Tekvando Milli Takımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı yapılan saygısızlığa tepki gösterdi.

Hollanda tarafından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya karşı yapılan çirkinliklere tepkiler dinmek bilmiyor. Hollanda Açık Tekvando Turnuvası için Eindhoven kentinde bulunan Tekvando Milli Takımı da, yaşanan gelişmelerin yakınında bulunuyor. Olayların yaşandığı Rotterdam’a en yakın yerlerden olan Eindhoven’da düzenlenen turnuvaya katılan ay-yıldızlı kafile yaşanan olayların üzüntüsünü yaşıyor. Federasyon Başkanı Doç. Dr. Metin Şahin, başkanlığında 52 kişilik kafileyle Hollanda’da bulunan milli takım kafilesi, maçların oynandığı salonun önünde, “Hollanda’nın Sayın Bakanımıza yaptığı nezaketsizliği şiddetle kınıyoruz” yazılı pankart açarak tepkilerini ortaya koydu.

"ÜLKEMİZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ"

Başkan Şahin, Hollandalı yetkililerle yaptığı bire bir görüşmelerde de yaşanan olayların büyük bir nezaketsizlik örneği olduğunu ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Başkan Şahin, konudan büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Hollanda’nın Sayın Bakanımıza dolayısıyla ülkemize karşı takındığı bu tutum kabul edilemez. Sürekli insan haklarından dem vuran bir ülkenin bu davranışı abesle iştigaldir. Batı, gerçek yüzünü son birkaç gündür çok açık ortaya koymuştur. Yaşanan gelişmeler Avrupa demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Ülkemiz için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Sporcularımız, burada elde ettikleri başarılarla sportif anlamda Avrupa’ya gerekli cevabı veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA